"Skruttan" på tur

Lilla Roxan har varit på tur idag. SÅÅÅÅ himla duktig hon är😃 Jag promenerade med och vi tog en tur ned på grusvägen och genom skogen och tillbaka....tog sådär 40 min. Hon var superduktig hela vägen.Stannade och tittade på ett par saker men annars hur cool som helst. Däremot var hon INTE sugen på att gå över diket i skogen...hahaha,sötgöta ;-) Trots att vi gått där tidigare men då bara i grimma och grimmskaft och då gick det jättebra....dock tog hon ett tigersprång över diket så både Ellen och jag kom fram till efter en stund att Ellen nog skulle kliva av....just in case. Troligen sitter Ellen kvar men det är ju lätt att hon kommer ur balans och då är risken stor att hon skrämmer Roxan och det är det sista vi vill nu när allt går så bra.

Så Ellen satte av och ledde henne fram och tillbaka 4-5 gånger.De tre första tog hon tigersprång över men sen gick hon nästan sista gången. Sen satt Ellen upp igen och vi gick vidare. Vi gjorde likadant på vägen hem. Nästa gång kanske man kan få henne att gå över utan att sitta av,vi får se.

Vi ska ta med Lizza ut tillsammans med Roxan också. Men vi ska ta henne vid hand för så explosiv som Lizza är nu är risken stor att hon "smittar" Roxan så att hon tror att skogen är farlig, helt onödigt att skapa den situationen. Men om jag går med Lizza i grimma så är hon helt lugn så det går nog bra.

Jag e verkligen supernöjd med Roxan,verkar blivit en lika stor lyckträff med henne som med Lizza😍....men det var ju iofs därför jag köpte henne, för att jag misstänkte att jag skulle få en till lika bra häst med samma kloka skalle ;-)


Är det inte jäkligt knepigt att alla foton jag tar på hästarna får dem att se ut som om de var flodhästar framtill.....hm

Roxan har fått ett nytt bett också.Ett muffbett i rakt gummi.Det gillad ehon verkligen.Hon var helt still i munnen så hennes "flaxande" berodde på att hon inte gillade bettet,bra då vet vi det ;-)

Efteråt red Ellen och jag ut med Dollar och Lizza. Lizza va ju nästan lite loj(normal) ett par dagar innan och då tänkte jag genast att "Nu har hon sansat sig"....men NÄ....SÅ va det INTE kan jag meddela.....suck. Hon är så laddad att jag får fan syra i benen för att jag måste hålla om henne så mkt.....och NEJ...det är INTE roligt när hon är så. Hellre att hon busbockar eller kickar ibland men hon är som en tickande bomb och man känner hur hela hon vibrerar under en.....ja det e bara att bita ihop och hoppas våren kommer snart så den där förbannade pälsen släpper....som hon iofs inte har nån...hahaha. Men det e ju själva processen runt fällning som gör henne såhär ;-)

I dag skulle jag aldrig i livet sätta upp någon på henne som inte känner henne innan....fy bubblan. Samtidigt är det så skönt att även Ellen fick sig en "resa" förra veckan för snart är det ingen som tror på mig eftersom hon annars bara busar när jag själv rider.

I kväll planerade vi att gå på bio men det blir som sagt inte....vi åker in och äter lyx-burgare och går på Biltema efteråt....hahaha, snacka om "fredags-nöje".....Biltema ;-)

Vi gör en repris i morgon med hästarna men på Söndag vet jag inte om vi hinner eftersom jag e borta stor del av dagen med Lizza. Får se på Tisdag kanske ;-)

Hej så länge ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer