SMHI glömde....


Det var något SMHI glömde igår, att lägga till ett lite minus framför 8:an….helt galet kallt när vi vakande i morse…..och när fan vaknade vi?!? Både maken och jag vaknade innan 05?!? Eller jag vaknade redan 4.15 men kröp ned i sängen igen men där låg jag inte länge innan maken började vrida sig och sen klev han upp…….och det gjorde jag också efter 15 min ;-) Så stallet va klart vid 09 och då hann jag packa 36 påsar hö också och rida Biggen. Sen väntade jag på  Ella som skulle följa med ut på Lizza och hon kom vid 10-tiden.
Aggis fick  för sig att vi skulle lattja lite idag och fri-longerade en stund innan jag till slut tog in Biggis och då va det inte lika kul att va kvar ute ensam ;-)
Vi red sedan till Sandsjö skog eftersom det är bra underlag där. I övrigt var det fruset och stenhårt överallt…..och svinhalt. Har inte fått hem broddarna ännu som jag beställt.
Lizza va galet glad att få komma med ut och bjöd på en lite bakutare till och med ;-) Ella verkar trivas fint med Lizza och hon verkar inte så harig heller :-) Skönt för folk är så jäkla rädda nuförtiden när de ska rida,fattar inte?! Visst om det är en galning till häst som är mer i luften än på marken men lite blandade småhopp ska väl inta vara så himla farligt? Men det gick himla bra med Ella i alla fall :-)
Sen satt vi en stund och pratade innan Ella åkte hem och jag skulle till jobbet. Himla skön dag även om det var griskallt. Fick byta deras täcken till 400gr i morse också.
Har kommit på en grej med Aggish. Han är ju kul den hästen ;-) Han är ,som jag sagt förut, väldigt dominant. Det är han ju både mot hästar och människor och han vallar ju Biggen i hagen hela tiden och talar om för honom vad han får lov att göra och vart han får lov att gå….så på kvällen när jag tar in dem har de vänt och rusat ut i hagen igen. Jag har ju bara två linor fram till dörren så de går ju in själva när jag öppnar ledet. Men i alla fall så har Biggen råkat gå in före Aggish några gånger och varenda gång det är Biggen som går först så vänder Aggish precis vid ledet och skenar rakt ut i hagen igen……..precis som om han blir rädd för något och då blir ju Biggen också skiträdd och vänder och springer efter med ut i hagen……..knäppskallar. Men jag har kommit på varför Aggish gör så….han blir sur för att Biggen går före honom in helt enkelt så då låtsas han som det är något farligt så han får Biggen att springa ut i hagen igen så han själv kan gå före in…hahaha, nu när jag kom på det så är det SÅ himla tydligt. Knashäst ;-)
Ja sen va det jobb i kväll så mer spännande än så blev det inte ;-) I morgon får jag rida ensam med båda. Biggen ska ut på roadwork och Aggish ska trimmas.
Ni får en skön bild från ridturen med Biggen

Kaatjiing 😎

Gillar

Kommentarer

SimonAndersson
SimonAndersson,
Klart man vill krypa ned i sängen när man har gått upp 😊
nouw.com/simonandersson
IP: 82.99.3.229