Snacka om Boost :-)

Genomled schemaläggning idag vilket ALLTID medför ångest....men nu är det klart i alla fall :-) Sen hem som en galning för att hinna rida Biggi innan jag skulle iväg på clinic för Jens Fredricson :-)

Biggi har ju åsikter om hur/om han ska gå i skogen UTAN sällis......;-) Nu håller jag på med "skogs-rehab" vilket idag innebar att jag redan från start tog hand vid hand den första kilometern. Sen satt jag upp och då började han studsa lite för att signalera att han kände sig lite lurad ;-) Men han traskade på i alla fall. Efter ytterligare 1 km så tog det stopp och jag valde att hoppa av INNAN det blev argumentation ;-) Sen traskade vi en bit tills jag hittade en stubbe att hoppa upp på. Efter det gick det som tåget ;-) Han blir ju ganska laddad och spänd när han e ensam men tyckte ändå att han slappnade av mot slutet, han både frustade och gäspade i alla fall ;-) Lite surig var han allt när han insåg att det TROTS ALLT blev en tur som han förutsatt att han skulle kunna krångla sig ur....hahaha. Han småknep mig i handen flera gånger. Han BITS inte men knips lite när han tycker att man har "fel" ;-)

Det blev lite ont om tid när jag kom tillbaka eftersom jag skulle åka vid 17.15. Hann precis fodra,packa hö och slänga i mig lite mat på stående fot.

Och sen då.........snacka om boost man fick av Jens :-) SÅ himla mkt igenkänningsfaktor och så många sanningar :-) Han pratade mkt om vikten av att rida hästen HÅLLBART!!!!! Att kotledsinflammationer inte beror på annat än dålig ridning!! Precis det jag alltid sagt. Jo det kan ju såklart också bero på dåligt underlag men det i sig beror ju OCKSÅ på "dålig ridning" kan man säga...........eller dåliga val och dålig planering. Han sa också att det är förkastligt att bränna sin häst i unga år.....varför ska den ha 35 starter i kroppen som 4-5 åring? Nej verkligen inte, ska den hålla så bör man lägga tid på utbildning de åren upp till 10 istället. Visst tävla men inte jaga upp i klasserna. Och DÄR tycker jag att vi har ett problem.......alla dessa "championat" som jagas efter.......förkastligt i mina ögon.

Sen pratade han också mkt om att se till att få fram näsan, använda vikthjälperna istället för handen.....ja och såklart tusen andra saker. Det var faktiskt en hel del VBR-tänk i det även om det fanns saker jag hade velat "peta i" ;-)

Nu ska jag hoppa i säng och är SÅ himla motiverad att kliva upp på hästryggen i morgon igen. Fick med mig SÅ många tänkvärda saker som man egentligen VET men som man bara inte GÖR?! Nu ska de göras ;-)

Lena kommer i morgonbitti och rider med ut på.....Guiness troligen. Tar nog Biggi och sen Aggish på ridbanan efteråt. Nu sova i alla fall.

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer