Sol eller inte.....

Nu kommer tiden då man verkligen måste ackumulera varenda uns av motivation.....regnperioden har börjat ;-) Den här hösten har vi trots allt haft lite tur för det har inte regnat oavbrutet......ännu ;-) Dok är vädret konstant ostabilt.

Fördelarna med regn är att gruvägarna får mkt bättre underlag eftersom de numer är stenhårda med stora sten rullande ovanpå så regn gör dem mer ridbara.

Sen fäller mina grabbar hysteriskt.....hår precis överallt och Aggish hår är ett rent helsike att försöka få bort från någonting överhuvudtaget. Nu hoppas jag bara att de ska sluta fälla och att pälsen satt sig så att jag kan klippa dem. Dom är ganska lurviga redan och Aggish blir som en isbjörn på hösten/vintern medan Biggi får mer normal päls.

Sen börjar hagarna också få sin förhatliga lervälling och inget kan man göra åt det heller....:-( Vi ska gräva ur på 2 ställen där vi har fodergrindar så att det blir hyggligt torrt där de äter i alla fall. Nu har vi 3 hökorgar också för att få upp fodret från marken. Jag vill ju att de ska kunna gå ute så länge det bara är möjligt men när den värsta tiden kommer så får vi nog ändå ha dem inne på natten. Dels för att hagen blir så hårt belastad och dels för att de måste få sova någon gång på dygnet. När det blåser och regnar så sover de inte alls ute och även om de har ligghallen så får de ingen ro när det blir hårt väder. Det märks så tydligt när de får komma in för både Elliot och Biggi lägger sig direkt och sover. Aggish sover också men han står ju helst numer.

Nu ser det ut att spricka upp lite så det är dags att ta tag i grabbarnas motion. Eller de ska ju bara skrittas/joggas lätt idag också för att inte bli stela efter behandlingen.

Det finns olika "skolor" när det kommer till hur man ska hantera hästarna dagen/dagarna efter ET-behandling. En del menar att de ska vila 1-2 dagar efteråt och en del menar att de ska röra på sig efteråt.....Danne säger skritt 1-2 dagar efteråt och själv tycker jag att det är mest logiskt. Har jag fått en behandling så vet jag hur det känns i kroppen ;-) Jag vill inte gärna gå hem och svimma på soffan även att jag är trött......jag vill ju vara i lite rörelse även om det inte innebär ett fyspass ;-)

Lena jobbar så hon skickar nog upp sin sambo att ta hand om hennes Elliot idag, annars kommer hin efter jobbet vid 17 men då sover nog jag ;-)

På Lördag ska vi filma Rox så jag får ut henne på annons. Intresset för att rida henne verkar helt svalnat hos "medryttarna" och själv hinner jag inte med att rida 3 hästar.

Nu kommer solen fram så det är dags att komma igång :-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer