Sol-orgie i bajshögarna

VI har mockat, mockat hela hagen :-) Tog inte så himla lång tid men det var varmt som attan.....helt plötsligt från en dag till en annan ;-) Jag är ju typen som går med jacka och väst fortfarande så slänger man ett öga på grannen och konstaterar att de går i shorts och tischa?!? Men SÅ himla varmt var det väl inte?!? Det har ju blåst en hel del idag dessutom.....men jag fick ta av mig västen till sist för att inte kollapsa av värmeslag ;-)

Sen har jag kört trimmern vid sjukhagen och ska fortsätta nästa gång jag är ledig....om några dagar blir det då ;-) Men man får göra lite då och lite då så kanske man till slut är klar.

Grabbarna har varit nakna idag och också gått i Äpplehagen och ätit gräs vilket alltid är uppskattat...så uppskattat att det oftast är svårt att få dem att ens lyfta huvudet när man kommer och ska försöka lura med dem in för att rida ;-) Men de följde faktiskt med utan större protester idag.

Aggish och Elliot har varit med oss ut idag. Satte på Aggish flughuva idag också men fick ta av den efter ett tag för vi kom fram till att han faktiskt inte riktigt såg vart han satte fötterna med den på, det var lite för tätt nät i den. Han ska få en med glesare nät.

Han var inte så jättehysterisk idag trots att det nog var med flugor än de sista 2 dagarna,det är så olika med honom.....man vet aldrig vilken typ av ridtur man får med honom ;-) Sen provade jag Ergo-sadeln igen som Maria skickade till mig. Jag tog bort knä-stöden helt vilket var himla skönt. Jag har aldrig kunnat rida med stora knästöd i mina hoppsadlar, har alltid haft superslimmade sadlar och hoppar bäst helt utan stöd,får bäst balans då känner jag. Men det hjälpte faktiskt inte upptäckte jag efter ett tag. Sadeln är FÖR smal i midjan trots att jag är väldigt liten i bäckenet.....men denna var ju specialsydd med extremt smal midja till en som ändå inte kunde ha den sen så Maria har haft den som demo. Men jag får inse att det inte funkar. Jag hade så jäääävla ont i både höfter,ljumskar,knän och fotleden efteråt att jag knappt kunde stå ordentligt när jag hoppade av. Att SÅ himla lite gör SÅ himla stor skillnad. Det vet jag iofs men nu blev det så himla uppenbart. Jag är ju van att ALDRIG känna smärta i mina sadlar så detta var hemskt faktiskt. Tänk alla år man suttit i fel sadlar och inte fattat varför man ALLTID har ont någonstans när man sitter av......tack gode gud för att jag fick kontakt med Maria och Lena på Ergox2 säger jag bara!!!!

I förrgår var ju jag och Ida ute och red. Jag gjorde en analys light på henne för ett tag sedan då hon sa att hon fick ont i ena knät när hon red och även i ljumskarna. Jag stoppade Lenas sadel under lillkåpan för att få bredd i midjan på sadeln och det var första gången som Ida red med det i förrgår.......vi kunde snabbt konstatera att det var som natt och dag nu....hon var helt lycklig hur bra hon plötsligt satt i sadeln och för första gången hade hon inte ont någonstans efteråt :-) Japp ;-)

Så jag får skicka tillbaka demo-sadeln igen eller så ska jag kolla av om det finns någon på ön som söker sadel som den skulle passa till. Vi får se ;-)

Sen red jag Biggi på en RW och även idag skötte han sig fin-fint. Jämn och fin i traven och inga trix alls faktiskt. Han sneglade lite hit o dit men inte mer än så.....babysteps ;-)

Jo jag började ju dagen med en träning.....eller började och började var det väl inte för det var vid 10 så jag gjorde lite saker innan dess också. Men träningen gick super. Det är en 2-åring som haft lite attityd som vi jobbar med och han skötte sig kanon idag :-)

Maken fixar min favvo-middag,Flygande Jacob.......jo jag vet att det är SÅ himla 80-tal men det skiter jag i för jag ÄLSKAR verkligen Flygande Jacob....skulle nog lätt kunna äta det 3-4ggr/mån ;-)

Sen blir det chill för jag känner att jag gjort ett dagsverke idag ;-) Man kan ju inte klaga på att jag är inne för mkt i alla fall.....hahaha......går ut vid 7-8 på morgonen och kommer in vid 20-tiden på kvällen och däremellan sätter jag inte min fot inne ;-) Kanske därför man har ett immunförsvar som är svårt att konkurrera med ;-) Så frisk luft mina vänner och mindre soffa och tv så bygger man immunförsvar ;-)

Men NU ska jag chilla i soffan under tiden som maken fixar mat ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229