Sol,regn och varde ljus................

Mellan regnskurarna hann vi med lite igår i alla fall. Maken fick över elkabeln till ridbanan och i går kväll kunde vi ÄNTLIGEN tända lyset för första gången på riktigt :-)

Enligt SMHI skulle det börja regna vid 13-tiden vilket som vanligt inte alls stämde ;-) Men jag förutsåg det så jag satt på Biggen innan dess..........dock kom det lite duggregn när jag red men det kan jag absolut leva med. Han hade en aningens träningsvärk men det släppte ganska snabbt. Det märks tydligt på honom för har han träningsvärk så får han lite svårare att behålla sin balans och då slår han ihop skorna väldigt mkt. Galoppen var inledningsvis lite "spretig" men blev också bättre ganska snabbt. Däremot blev han väldigt fin i skritten. Lång fin balanserad hals men näsan långt fram-gott :-) Som ni säkert förstått vill han gärna dra in näsan och bjuda på en spänd svanhals men det jobbar vi dagligen på och han känner mer och mer att han kan släppa fram näsan och halsen.Det börjar också synas på honom att han bär sig bättre i kroppen. Inget kaos i galoppfattningarna igår heller-duktig kille :-)

Sen var det en som skulle komma och hämta Guiness loksele för att prova den. Den är alldeles för liten för honom så den gör ingen nytta här. Hon frågade om jag va hemma under dagen och det va vi ju.........dock är man kanske inte alltid på gårdsplanen ;-) Så precis när vi farit iväg ned till grannen för att plocka upp deras fallfrukt.....DÅ ringer hon och står på gårdsplanen....hahaha. Ja det va ju inga problem så för hon kunde ju hämta selen utan att jag va där men det är bara så typiskt ;-)

Elin red Aggish igår och lyckades pricka regnet när det kom som värst ;-) Men alla kan ju faktiskt kolla väderprognosen innan så slipper man hamna mitt i skiten ;-) Tror inte hon dog men Aggish hatar ju allt som "pickar" honom på näsan......hahaha...den hästen och hans näsa säger jag bara ;-)

En stund efter regnet va jag ned på ridbanan och kollade och underlaget va perfekt att sladda så jag passade på.Finns det något mer tillfredsställande än att sitta på en nysladdad ridbana?

Vi fick med oss två lådor med fallfrukt i alla fall så hästarna blev glada och idag går de väl i taket ;-) Jag hann faktiskt med att kolla lite på VM i går också. Och faktiskt så somnade jag mitt i vilket känns idag.....vaknade 06.30 när jag kunde sovit en stund till ;-) Men hästarna stod inne i natt på grund av blåsten så de ville nog ut i tid i alla fall. I går kväll när jag tog in dem var de så stimmiga av blåsten så de for som torra skinn fram o tillbaka innan de fattade att de kunde komma in. De kom direkt när jag ropade och Biggen va först men halvvägs så fick Aggish för sig att något va farligt så han vänder och skenar iväg ut i hagen igen vilket såklart gör att Biggen skiter ned sig och vänder han också.......detta upprepas 3 gånger innan de lugnade ned sig och kunde komma med in ;-)

Sen va det dags att gå ned på ridbanan för att se hur mkt lamporna lyste upp egentligen. Det tar en stund innan full styrka kommer men det blev superbra. Det är fullt tillräckligt att rida i.Dock räcker det kanske inte till att hoppträna i så maken ska kolla om han hittar starkare glödlampor för nu är de sammanlagt på 1000w. Om vi sätter i starkare lampor så tror jag även att man kan hoppträna i det ljuset :-) Men att trimma räcker det mer än väl. VI kanske behöver rikta dem en aningens.

Sen va det dags för sängen och maken tog sig ett bad i jaccuzin. Jag valde att krypa ned i sängen och kolla på VM :-)

I dag kommer Anna och rider Aggish så vi ska nog ta oss en sväng på den "nya" ridstigen tror jag. Anna har inte ridit den så det kan va bra om hon hittar dit. Sen "borde" vi ta tag i veden eftersom det är sol............i alla fall fram till eftermiddagen ;-) Vi får se.....jag skulle vilja ut en sväng i svampskogen också. Lustigt att man inte lessnar på det då man aldrig hittar nån svamp....hahaha....men hoppdet e det sista som lämnar en heter det väl. Sen MÅSTE vi verkligen åka till människobyn och handla mat!! Det skulle vi gjort igår men ingen av oss orkade med det så vi sköt på det tills idag ;-)

Nu ska jag hoppa i kläderna och röja av stallet innan Anna kommer så vi kan rida.

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Ridbanan ser underbar ut 😍
nouw.com/fia_jungdalen
IP: 82.99.3.229