Stigfinnar-tur

I går var det ju superväder och en ledig dag :-) Man får liksom komprimera precis allt när det dyker upp en fridag ;-) Så jag hetsade maken till att väcka Nuffen med hjärtstart så jag kunde harva ridbanan och under tiden hann jag med att mocka ur hagen.

Sen harvade jag och då har man tid att fundera och planera så genast dök det upp en ny idé att vi skulle ge oss ut på stigfinnar-tur :-)

Så när Lena kom så startade vi upp Kermit och for iväg. Hittade en SÅÅÅÅ himla fin gammal traktorväg som nästan kunde kopplas på vid en av våra ridvägar......men som alltid så slutar den i ingenstans och sen var det snårskog som knappt vi själva tog oss fram i.....:-( Det är så jävla trist att alla fina traktorvägar alltid slutar mitt i en snårskog :-( Vi har inte så mkt ridvägar. Eller väldigt få där vi kan hålla lite tempo i alla fall. Den bästa vägen vi hade var ju vår fina grusväg som de såklart var tvungna att förstöra med fel underlag och sen när den väl började fungera hyggligt så vräker de på oljegrus som blir svinhalt......tänk att precis alla gamla grusvägar MÅSTE förstöras bara för att folk ska köra bil på dem :-( Det är ju inte så att vägen leder någonstans i sig. Alltså den "behövs" inte för att komma till en viss plats. Hade det varit så kunde man förstått att man måste göra den körbar för bilar. Den är bara ett alternativ av många andra alternativ så att säga.

Ja ja, vi får försöka igen med jakten på fler ridvägar ;-)

Efteråt red Lena och jag ut med Elliot och Biggi. De var ganska loja båda två. Den här första värmen är de inte vana vid så det tar på dem .....till och med på Biggi ;-)

Grannen har släppt unghingstar i sin lammhage längs med grusvägen också. Två av hingstarna,som numer är valacker, var hur coola som helst förd e gick där förra året. Sen var det en ny som var ganska uppspelt men det var inte SÅ himla farligt eftersom de två andra inte brydde sig. Kvigorna har helt flexat ut och ligger mest och sover när vi passerar och stutarna i hagen mot skogen var helt ok de också även om de fortfarande är lite nyfikna. Som jag skrev tidigare är det sällan problem för min del med Biggi och Aggish men det är mer för Rox del som blir onödigt uppspelt.

Well, lugnet verkar redan ha lagt sig i sommarhagarna så det går nog bra :-)

Aggish tog jag på lina med Equiband i går. Och precis lagom så började det droppa uppifrån ;-) Och det var verkligen bara enstaka droppar för det var fortfarande sol......men de där enstaka dropparna lyckas ju Aggish att hitta..........ALLTID ;-)

Lilla Aggishen, han försöker gömma näsan utan större framgång. Det här beteendet är en västanfläkt mot hur han beter sig när det är som värst. Nu var det inga hoppsa-steg, spansk skritt/trav och inga stegringar. Här kickar han mest med skallen och det kan man leva med ;-)

Kvällen ägnades sen åt att ta sig in till byn för att fylla på matförrådet och ta med sushi hem som kvällsmat :-) Innan vi hoppade i säng monterade maken in vår AC :-) Helt underbart och jag fattar inte hur man ens kan leva utan AC....det GÅR verkligen inte att sova när det är över +20 i sovrummet?!?

Så i natt sov vi bra även om AC:n brummar så tar det bort makens KONSTANTA snarkande i alla fall.....hahaha....och sen måste jag sova med hörlurar med en bok för annars är det helt omöjligt.

Nu är det arbete som gäller och pållarna i kväll ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

Anna
,
Stackars, headshaking är inget roligt, om det nu är det men det låter ju helt klart som det . Haft en som blivit helt bra av equiwinner plåster, kanske värt att prova 😊
westyarnhillside
westyarnhillside,
Ja det kan vara värt att testa 👍
nouw.com/westyarnhillside