Storm från hell......

Ja visst är det en underbar ö att bo på detta. Det var en som sa till mig att vi var så gnälliga här nere och att vi skulle vara tacksamma för att vi fick bo här så vi kunde gott betala massa pengar för att få komma till fastlandet....osv (det var mer än så men jag minns inte)

Ja det står ju vem som helst fritt att flytta hit och gnälla tillsammans med oss...hahaha. Såklart att det stormar lite överallt men när det INTE stormar så blåser det "småstormar" eftersom vi bor mitt i Östersjön. Ja medaljens baksida kan man säga😉

Så idag sprack planen (för vilken gång i ordningen vet jag inte) och det är ju inte tal om att rida när det stormar så att man tappar andan när man försöker prata. Nu när jag var ute med hundarna så höll Gerda nästan på att blåsa iväg när det kom byar.....djuren känner också att det är obehagligt och vill inte gärna vara ute.

Hästarna har det helt ok ändå när de e ute. Dollar,Lizza och Roxan ställer sig längst bort i hagen där det finns en stenvast som de har skydd av och faktiskt ganska skönt i solen....för sol är det i alla fall.

Utehästarna har ju ligghallen(som de inte går in i när det e dåligt väder?!?) men just nu ligger både Qsan och Guiness och sover i solen....i stormen....medan Tina och Frieda vaktar....hahaha. Bra vakthästar de där två för de springer mest runt och leker😉

Problemet nu är mest att höet vi lägger ut blåser iväg som såna där stora gräsbollar som blåser runt på steppen....hahaha. Men Magnus skulle ta med sig gamla traktordäck att lägga i hagen få vi kan stoppa ned höet där. Gillar dock egentligen inte att ha sånt i hagen för de e så himla lätt att de skadar sig när de flänger runt men vi ska ställa dem i hörnen så att de inte står i vägen direkt.

Nu får de bli inomhusaktivitet istället och sen ta in hästarna lite tidigare.

Försöker få till lite löshoppning på fredag men det är alltid svårt att göra saker ensam. Ellen jobbade till 17 och ja....jag kan åka ensam också men då tar jag inte med alla hästar. Det är lite knepigt att lasta Roxan och Tina ensam eftesom de inte är vana att åka alls och överhuvudtaget inte två tillsammans. Eller Tina har ju faktiskt åkt två då vi kört till/från betet med henne och Frieda men Roxan har inte gjort det samt att hon bara varit från gården i lastbil EN gång.

Ja vi får se hur vi gör. Skulle vara skönt att få upp staket runt ridbanan för då kan vi löshoppa här hemma istället. Problemet är att det är berg under ridbanan vilket gör att det kan bli svårt att få ned stolpen. Men det löser sig nog när vi kommer dit.....vilket nog dröjer 😢

Nu ska jag fortsätta röja här hemma i stället ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229