Surmule...


Det är ju inte sådär vidare upplyftande att vakna det grå,grå,grå och konstant regn….men det var ju liks bara att masa sig ur sängen strax före 07 i alla fall. Som alltid när det är skitväder så får jag jaa ut hästarna för att de inte ska vända och springa in igen ;-)
Anna kom vid 09 och vi red ut sen när jag var klar framåt 10-tiden. Biggis var på pisshumör idag….han hatar också regn så då blir han ruggigt sur. Han har fått ett mindre återfall nu och ska inte gå först och gör han det så pallnitar han från ingenstans och rusar baklänges i hysteriskt fart…….stackars den som ev ligger bakom ;-) Men på hemvägen lyckade jag ”ta” honom och det är ju inte helt lätt att daska till honom i rumpan nu heller för han känner det inte ens när han har ländtäcke på sig ;-) Och daska honom på halsen ger inte rätt effekt.
Sen blev jag sur på honom innan vi red ut. Han har en ovana att köra in nosen i grimman och sen kasta upp huvudet. Han gör likadant när man tränsar och det är bara en tidsfråga innan man får det där jäkla bettet rakt i ansiktet så idag fick han en propp när jag hämtade honom i hagen. Jag drog till honom på halsen med grimskaftet när han kastade så med skallen. Han rusade såklart iväg men kom tillbaka rätt fort och satte fram näsan så snällt i grimman………..UTAN att kasta med skallen. Sen gjorde han samma sak igen när jag tränsade och då fick han en dask till och det tog han, inga problem sen att tränsa. Han stod så fint och var SÅ försiktig med näsan efter det ;-) Jag slog ju såklart inte hårt, mer en dask på halsen.
Jag gillar verkligen inte att rappa mina hästar oavsett i vilken situation det är men ibland måste man markera liiiite. Och när jag rider med spö så är det ett sånt kort med stor flärp.
Hur som helt, vi hann hem innan det började regna på riktigt i alla fall. Det är liksom småduggande hela tiden så man knappt känner att det regnar men lik förbannat är man blöt när man kommer hem igen.
I dag får vi se hur jag lägger upp planen. Först sova och sen röja av stallet. Försöker ta Biggi först innan det blir kolsvart och sen åker jag nog till ridhuset med Aggish efteråt.
Ni får inga foton heller……men det är inte så roligt att fota nu när precis allt är grått och det dessutom aldrig är riktigt ljust ens på dagen.Kollade SMHI…..det var ju inte heller så upplyftande……….första dagen som solen kommer titta fram igen är den 15 November och idag är det den 5……….BARA 10 dagar tills man får lite ljus igen ;-)
Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer