Tadaaaa....en ny sadel :-)

Äntligen har jag fått hem min ErgoX2 :-) En Monoflap.

För det första så är den SÅ jäkla snygg (även om det kvittar) och för det andra sitter man som en smäck i den. Trodde nog inte att skillnaden skulle bli så otroligt stor men jag fick en helt ny häst att rida på träningen igår :-) Dels fick hon tänderna fixade på dagen och sen en ny sadel som verkligen PASSAR henne :-)

Det är stor bogfrihet på denna vilket hon behöver för att komma upp i fram ordentligt. Jag kände redan då jag började rida fram att hon hade ett annat sving i steget i traven. I galoppen fick jag svårt att sitta ned....eller det gick faktiskt inte ;-)

Eller det klart det gör men igår ville jag mest bara att vi skulle få känna in oss i sadeln eftersom den är helt ny och det tar ju ett tag att rida in den ;-)

I alla fall så var "betong-grisen" helt borta och hon var mjuk och fin i munnen igen :-) Hon var avslappnad direkt och när vi red på hinder så var det som att stoppa i en krona och bara styra för galoppen satt där direkt. Sen fick hon en annan språngkurva så det kändes som hon skulle skjuta mg ur sadeln hela tiden. Nu är ju jag såklart ovan med sadeln och speciellt att det är en monoflap där man knappt har något mellan sig själv och hästen. Jag kände ju att jag inte var helt hundra i balans....eller rättare sagt så var det nog inte "obalans" utan mer "o-vana"....;-) Sen måste jag hantera att hon har en annan språngkurva med den sadeln och det tar några gånger.....;-) Jag måste hitta rätt skänkelläge för nu kände jag att min skänkel kom lite långt bak...eller längre bak än jag vanligtvis har den.

I alla fall....otroligt hur förändrad Lizza blev...kändes som hon sa "Tack för den matte" :-)

Nu ska vi "bara" jaga tag i en gjord som passar bättre.I går hade jag en "smal" dressyrgjord" men Lizza vill ha en ergonomisk gjord och då ska hon få det ;-)

Som ni ser tappar jag tygeln i studsen då hon går av lite tidigt men hinner samla upp den hyggligt till bommarna sen men visst är det en otrolig skillnad :-) Eller jag kan se det i alla fall. Lizza ser väldigt nöjd och avslappnad ut TROTS att hon har bra tryck i galoppen och jag SITTER STILL och har handen STILL...dock ser jag att ta "tar emot" mig lite i nedsprånget men det kommer att försvinna när jag hittat den rätta balansen i den sadeln. Sen är Lizza inte i och klonkar i bommarna alls vilket beror på att jag INTE sätter mig på henne i nedsprånget.Jag har alltid varit alldeles för snabb tillbaka i sadeln tidigare. Ja det är många detaljer som löste sig igår ;-)

Resumé av gårdagens träning.Det finns så mkt mer att säga men jag har inte riktigt tid nu.Måste ut och ta stallet och rida eftersom jag jobbar i natt. Får se om jag hinner slänga in ett inlägg senare i kväll ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

Anna,
Åhh vad roligt med ny sadel, snygg!! Härligt när man känner sån positiv förändring 😊
www.equianna.blogg.se