Tar hem Rox


I morgon tar vi hem Rox. Någon har skrämt henne så att hon tydligen blir skärrad på en speciell plats i ridhuset när hon passerar. Jag tror inte att det är ett problem för hästen är sund i skallen men det funkar inte att det sitter ryttare på som själva är rädda och spända då ;-) Hon e ju inte dum liksom ;.-)
Men faktum kvarstår…….jag kommer inte att hinna med henne så jag har en tjej på gång, en VBR-ryttare som är intresserad av att låna henne. Det blir ju så nu att när man landat i VBR så inser man att det är den enda vägen att gå :-)  Jag vill inte att någon av mina hästar ska ridas på något annat vis. Ju mer jag läser och sätter mig in i saker o ting ju mer logiskt och förklarligt är det med alla problem som man ser att ryttare har med sina hästar, både vad det gäller skador eller avvikande beteenden. Självklart kan ett avvikande beteende bero på något specifikt som inträffat också men det är en annan sak.
Så jag vill ge mina hästar de absolut bästa förutsättningarna som finns och framförallt..de ska ridas på ett sätt som är uppbyggligt för dem och inte tvärtom som mkt ridning består av idag.
Det var som Lena Gunnarsson sa….man kan inte ”tänka bakåt” på hur man ridit tidigare för då får man ont i magen…..man måste tänka framåt och hästar är tyvärr väldigt förlåtande djur :-( Men det är ju tur för oss människor ;-)
I dag har jag planerat ett trimpass på Biggis och Aggish får vila. I morgon ska jag försöka hinna rida Biggis på dagen (är ledig eftersom jag jobbade helgen) och sen åker jag och tränar med Aggish på kvällen. Anna kan inte följa med så jag tränar Aggish själv i morgon :-) Härligt att få sjunka ned i sin underbara ergodressyr-sadel på finaste Aggish :-)
Det hade gått superbra med Lizza igår och hon (Ella) kommer tillbaka på onsdag och rider med mig :-) Känns som det kan bli bra ;-)
Maken lovade att slänga på vinterdäcken på Hästis idag också.Det är frostigt på morgnar och kvällar nu och vi åker vid 08 i morgon bitti och sen ganska sent till träningen i morgon så det behövs nog vinterdäck nu.
Väntar på mina sadelbockar som jag beställt också…..borde komma denna vecka.
Måste försöka hinna med att plocka fram lite ”vinter-prylar” också. Stövlar,vantar m.m. Ridtäcken osv använder jag redan så de ligger framme. Likasamma med stalltäckena.
Det värsta är att vi ganska snart måste koppla bort vattenautomaten……och då blir det att dra slang igen….men vi har en så himla bra slangrulle nu så det kommer att bli betydligt mkt lättare i alla fall.
Jag ska hämta ett ”tyngd-täcke” idag också. Ska testa det för att sova bättre på nätterna. Sen ska vi faktiskt köpa ny säng också för det är en stor anledning till att vi nog sover dåligt…..den har vi ju haft i ganska många år ;-) Men vi vill bli klara med sovrummet först för annars blir det ytterligare en möbel som ståt ”på vänt” och tar plats.
Min make börjar nog ledsna på mig snart….jag åker ju bort denna helg också ;-) Och sen har jag jobbat mkt kvällar så han börjar väl fundera på om han bor ensam eller nåt ;-) Men nnu är det sista svängen denna höst i alla fall…………eller ja….kanske en till om jag ska åka iväg med Rox sen också….men då kan ju gubben faktiskt följa med ;-)
Det var nog allt för nu……..
Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229