Telepati.......check ;-)

Uppvaknandet var sådär i morse med tanke på regnet......lustigt hur trist det kan kännas plötsligt när det kommer lite väta uppifrån ;-) Hästarna fick komma ut och ingen av dem var i alla fall sura. Jafg tog en tim i soffan med en kopp the och en rallarfralla. Min stora förhoppning var ju att det skulle sluta regna under tiden........vilket det givetvis inte gjorde. Men jag låtsades att om jag bara låg kvar en stund till så skulle solen titta fram...........och då somnade jag. Välbehövligt eftersom jag fick slita hårt på firman igår.....lite lätt kaos vilket det har varit de sista 2 veckorna. Vi kan ju inte direkt styra verksamheten....det som sker,det sker och sker det för mkt samtidigt så blir resultatet kaos helt enkelt. Men man lyckas för det mesta trolla med knäna så i hamn kommer man alltid även om det ibland känns som man skulle behöva flera dygn till återhämtning.

Vaknade efter nån halvtim och det regnade fortfarande........vem har dansat regndansen?? Men det var bara att hoppa i kläderna och gå ut och röja av stallet. Linda kom vid lunch och ville ha sällis ut med Rox. Dock var jag inte alls sugen på att ge mig ut i regnet (äckligt) så jag avböjde eftersom jag fortfarande levde på hoppet om att solen skulle visa sig senare.........

Maken kom ut och vi tog en kaffe.Plötsligt dyker det upp en bild i mitt huvud.............jag ser Rox komma skenande in på gården......utan Linda.....ni vet sådana bilder som kan komma som man sedan bara låter passera,inget konstigt.

Vi sitter en liten stund och så hör jag hur det dundrar i marken.Jag förstod direkt att det var Rox ;-) Inte för att det någonsin hän tidigare och inte för att han brukar kasta av...........utan för att jag sett det bara ett par minuter innan ;-)

Linda galoppjobbade Rox på slingan och hon hade varit lite bockig.....några gånger. Men Linda satt kvar men efter sista repan Rox gjorde så for hon av.....nu har hon min airbag på sig så hon slog sig inte som tur var. Ja.....det var en häst med mkt energi kan jag tala om. Hon behöver ju ridas ordentligt minst varannan dag i alla fall men veckan som passerat har hon i princip inte ridits alls.....men vi får göra ett omtag och hitta en lösning. Hon behöver en ryttare i Lindas kaliber, som inte skiter på sig så fort hästen hoppar till, skuttar lite eller allmänt bara reagerar på saker (som hästar gör) och som känner när det är dags att bli ordentligt bestämd. Rox är en ganska skarp dam utan att vara dum.....hon är ju sto liksom ;-) Vi får brainstorma helt enkelt. Det där med medryttare är alltid det stora problemet (speciellt på den här ön). De flesta har bra mkt högre tro och tankar om sig själva och sin kunskap än de levererar.........tyvärr. Så efter ett par pass så brukar det visa sig att det inte funkar, att de är för "rädda" helt enkelt, att de i själva verket behöver en ridskolehäst att sitta på......det erbjuds ju inte så himla många sådan och dessutom vet i fåglarna om det ens skulle vara kul att rida då?!?

Lena kom vid 15.30 och vi red ut med Elliot och Biggi. De skötte sig exemplariskt även om båda kändes lite loja....?!? Men det är väl inget fel i det, bara det att man inte är van vid det ;-) Aggish fick vila idag för att matte kände att hon själv behövde vila. Vi fick åka till byn i stället och ÄNTLIGEN få hem lite mat :-) Det har varit tomt i både kylen och skåpen ett tag men vi har helt enkelt inte hunnit handla.

Nu gör maken pizza och sen ska vi slumra till någon film...........innan vi masar oss upp i sovrummet och sover vidare ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229