Tiden går

Tänkte hinna med massor idag men tiden rusar iväg och ger jag så mkt som ett uns mer tid åt en sak så failar det i slutet....Lizza fick liiiite mer tid än vanligt idag och genast fick jag dra in på nåt annat....som att tömköra Roxan t,ex.

Allt tar så mkt längre tid än man tror när man har 7 hästar.Det kvittar om man inte rider alla för det är så mkt annat. Och JA...det vet alla som har eget stall men jag tror inte folk fattar som står uppstallde.

Ni kan få mitt tidsschema en dag så ser man snabbt hur lång tid allt tar.....

7.00 Utsläpp ca 15 min (byte av benskydd/täcken m.m.)Mellan 7-8 äter jag frukost,klär mig och kollar mailen m.m.

8.00 Mockning (2 boxar), vattenbyte, fylla spån, lägga in hö,packa hö ca 1.20 tim.

9.30-10.00 Fika under tiden som jag gör kraftfoder till alla hästar.

10.00-12.00 Hämta in Lizza och rida ca 1½ tim. Göra i ordning före/efter ridning.

12.00-12.30 Lunchfodra samt fylla vatten i hagarna ute.

12.30-13.00 Göra klart i stallet,sopa,spola rent i spolspiltan,torka av i foderkammaren-disken osv.

Så kl 13.00 (ungefär) är jag klar för att ta en snabb lunch och plocka i ordning lite inne och sen sova inför ett nattpass. Ska jag jobba kväll så är det lagom dags att åka till jobbet istället.

Sen är det ju inte klart där för sen ska de in på kvällen och snabbt kollas igenom så att alla är "hela". Utehästarna ska fodras och kollas igenom,krubborna rengöras. Sen är det nattfodring inne,fylla vatten.

Man vill lätt glömma allt runtomkring som jag måste göra varje dag och det är DET som tar tid. Om jag BARA skulle rida så hade det varit peanuts. Men jag vill att det ska vara rent i spolspiltan, rent på stallgången,allt hö packat, vatten uppspolat till kvällen,rent i foderkammaren, kraftfoder påfyllt i tunnorna....osv vilket tar tid.Och nej det är inget gnäll för jag VILL göra allt detta men ibland kommer man på hur lång tid det tar.

Tror man måste haft eget stall för att förstå hur mkt tid det tar och att om jag ber om hjälp så är det inte för att jag är "lat"....det är för att jag inte HINNER. Magnus är en klippa för han hjälper mig mkt när jag måste jobba. Han klarar det mesta....(nästan)....han kan ta in/ut dem, ge kraftfoder,fylla vatten ute/inne, fodra hö, köra in balar,hämta spån,tömma ligghallen osv. Sen allt annat kan bygger och snickrar såklart😃

Det är ju inte heller så himla lätt alla gånger att hjälpa mig med saker....hahaha, jag är så otroligt petig och vill att det man gör ska göras ORDENTLIGT. Folk blir ofta less på mig om man är tillsammans i stallet för jag har svårt att stå still eller fokusera på saker man pratar om.....kommer hela tiden på saker att plocka med och ska helst sopa stallgången samtidigt eller nåt annat. Man måste ju ta tillvara på tiden 😉

Men så är det ju också så att allt tar så mkt längre tid på vintern.......tänk så mkt lättare allt är när det är varmt och torrt ute. Våååååren 😍

Himla långt inlägg om DET idag men det blev konkret just idag bara för att Lizza fick en ½ tim extra i solariet (vilket hon både behöver och är värd). Jag rycktade under tiden och skruvade i en brodd hon tappat och GENAST försvann tiden som jag behövt till Roxan....hahaha. Ja men det kommer bli bättre när Roxan är så pass riden att man kan rida ut själv i skogen, det går faktiskt fortare att göra det.

Tur att man inte har tusen andra saker att göraockså....hahaha,skönt att veta att man lever 😉

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229