Till alla cyklister.......

Till alla cyklister!!! Det har under många år varit stora problem mellan ryttare till häst och bilister.....det är fortfarande problem även om många bilister förstått att de är 2:a om det får en häst i vindrutan.

Det samma gäller faktiskt er cyklister också....kanske ännu mer faktiskt eftersom ni inte ens har någon plåt mellan er och hästen.

Jag drar detta för er också...

- En häst är rädd för allt som rör sig eftersom den är ett flyktdjur.

-En häst är rädd för allt som INTE rör sig som SKA röra sig.

-En häst är rädd för allt som låter

-En häst är rädd för allt som rör sig men som INTE låter

- En häst är rädd för det som låter men som inte syns

-En häst kan se samma sak tusen gånger men känner inte igen sig så fort du kommer från ett annat håll.

Ja ni förstår problemet kanske....

Cyklister låter INTE och de syns inte då de kommer bakom en häst. Däremot om de MÖTER en häst går det bättre....då SYNS cyklisten i alla fall.

Kommer ni bakom en häst så plinga-ropa-säg något så TIDIGT som möjligt. Jag kan inte garantera att hästen INTE blir rädd ändå men då slipper i alla fall ryttaren få hjärtinfarkt och hinner förbereda sig på att hästen eventuellt kommer att bli rädd.

För er som inte vet det så är järnskor på asfalt snorhalt....speciellt på sommaren då asfalten blir varm...

Ni kanske kan föreställa er 600kg som deltar i distriktsmästerskap i Jenka....visserligen har en häst fyra ben och man kan tycka att den borde kunna hålla balansen men s¨å är inte fallet alla gånger. Det gör oerhört ont att få markkänning på asfalt med 600kg häst över sig då den tappar "hov-fäste"......just den detaljen känner säkert många cyklister till, att få markkänning på asfalt....aj aj...eller hur?!?

Ok jag ska inte bli långrandig men jag vill att ni förstår att vi ryttare sitter på levande ting som reagerar precis som de vill, alltså som flyktdjur gör. Ni sitter på en stålkonstruktion som ni helt och håller kontrollerar.

Vart ligger det moraliska ansvaret? Enkelt för mig....ni KAN kontrollera era tingestar...vi kan INTE.

Och.....lyckas vi hålla vår häst på fötterna så är risken stor att den istället hamnar i knät på er...aj aj säger jag bara. Det kommer troligen vara färdigcyklat för er då eller i alla fall ett väääldigt långt uppehåll. Och nej jag säger inte att ni inte har rätt att vara på vägen eller att allt ansvar ligger på er men det blir svårt att stämma en häst då ni ligger "Six Feet Under" så att säga....och en häst är inte en juridisk person dessutom(inte än i alla fall). Jo ni kan stämma mig som ryttare men ni blir varken friskare eller en bättre cyklist för det...

Jo vi kan också skada oss i den situationen men skillnaden mellan er och oss ryttare är att vi lider av totalt dödsförakt och fattar inte att rida är bland det farligaste som finns och vi har varken självinsikt eller självbevarelsedrift eftersom vi sätter oss på en häst...;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229