Tjuren blev en kviga....

I går kväll när jag for till jobbet höll jag på att sätta i halsen faktiskt…..mitt på vägen står plötsligt en stor tjur?!? Som tur var körde jag inte mer än 80km/tim eftersom det plötsligt blivit kallt på bara någon tim innan jag skulle åka….fick skrapa rutan på bilen. Så i dag får maken ta tag i däckbyten på bilarna.
I alla fall…där står en stor tjur och stirrar på mig mitt på vägbanan. Jo jag hinner stanna men ser att det kommer en mötande bil i ganska hög hastighet………va fan gör jag nu? På med varningsblinker och helljusblinkade hysteriskt………tror ni han saktade ned? Nej knappast…..tjuren stod nu på mittlinjen på tvären och jag hade precis ringt in till jobbet för att be dem ta reda på vem som ägde kräken som gick i hagen där bredvid vägen. Nu finns det ju ganska många bönder på den här ön så det kan ibland vara lite knepigt att få tag på rätt markägare.
Men preics när jag har kollegan på telefonen säger jag bara ”nu kommer det att smälla….garanterat”. Jag ser bilen köra precis rakt mot tjuren och jag bara ”väntade” på att det skulle smälla…..men sista millisekunden fick han syn på den och lyckas väja och jag kan säga att det fladdrade i pälsen på tjuren…..det var så snuskigt nära att han körde rakt in i den…..en tjur väger sådär mellan 600-900kg.
Men han klarade sig, stannade och backade tillbaka….kan säga att den killen var glad och sa att han var säker på att han hade en ängel som vakade över honom. Och det hade han helt rätt i……
Jag stannade kvar för att varna andra bilar och för att vänta på markägaren. Tjuren gick ned och ställde sig i diket efter en stund som tur var så då kändes det lite bättre.
Markägaren kom efter 10 min och frun hans hoppade ur bilen med en hink foder och gick bort mot ”tjuren” och ropade ”kom da tjejen”…..hahaha….det var alltså en kviga ;-) Ja ja….klockspelet var ju inte det först jag kollade när ”hen” stod där framför motorhuven ;-)
Nu är det inte SÅ himla ovanligt att det befinner sig boskap lösa på vägarna här hos oss men oftast är de fler och oftast står de inte mitt PÅ vägen. Är de fler så ser man dem lättare också.
Jag har föst både kossor och lamm och lösa hästar. Så är det på landet ;-)
Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Fy vad otäckt 😮 jäkla tur att det gick bra
nouw.com/fia_jungdalen
brieditiseventing
brieditiseventing,
ÅH fy vad läskigt!!!
nouw.com/brieditiseventing
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229