Torsdag

Hann inte med er igår ;-) Började dagen med att köra sis och Curre till tandis. Han såg bättre ut än sämre kan man säga ;-) Sånt blir ju aldrig "bra" men man kan, om man har tur, hålla det i schack med hyggligt täta kontroller.

Sis försöker göra sig en uppfattning om hur han ser ut för dagen i munnen ;-)Sen vill han inte riktigt "ligga kvar" på hakstödet heller så hon fick hålla i honom tills han fått lite mer "knark" ;-)

På vägen hem susade vi förbi Fole Kvarn och jag kompletterade med en säck Fibergi Muscle Up och lite penseér som ska sitta i krukorna utanför stallet. Och såklart hämtade jag också upp 2 säckar morötter till Qsans stora lycka ;-)

Väl hemma var det dags för barfotahästarna att verkas. Alla såg väldigt fina ut i fötterna faktiskt vilket var glädjande. Både Guiness och Dollar är ju stora tunga hästar och att ha dem barfota har varit en "test" under det gångna året. De rids ju inte särskilt mkt så jag ser ingen anledning till att hålla dem med skor för flera tusen i månaden om de klarar att gå barfota. Så det var skönt att både se och höra att det går utmärkt. Den dagen de rids 6-7 dgr i veckan och tränar....DÅ kan jag tänka mig att eventuellt sko dem.

Hur som haver....dagens Rox. I går blev jag lite impad av henne faktiskt :-) Hon jobbade på väldigt koncentrerat emot vad det annars kan vara. Hennes fokus är ju inte alltid där man vill att det ska vara ;-) Hon var genomsvettig och faktiskt lite trött efteråt så hon gick raka vägen ut i hagen och rullade sig ;-) Så gött att se hur hon verkligen myser att kunna rulla sig i vårsolen :-)

Jo och hovis va himla nöjd med Qsans fötter :-) Hon trodde nog inte att hon skulle klara sig förra sommaren när hon var så dålig av fången.....och i ärlighetens namn trodde inte vi heller det.....hon gick undan och ville vara för sig själv, håglös och väldigt stapplig. I Augusti planerade vi vart vi skulle gräva då jag va rädd att det skulle hinna frysa och att vi skulle stå där mitt i vintern med en jättedålig Qsan och inte kunna få ned henne i jorden......slakteriet var ju absolut inget alternativ!! Men sen kom Aggish :-) Det hände nåt med Qsan då.....hon levde upp och fick tillbaka livsgnistan och de två är ju som siamesiska tvillingar...VERKLIGEN. Inte så att det blir jobbigt att hantera men det är så övertydligt att de vill leva tillsammans och inte vara utan varandra en enda sekund. De är Så himla söta när de varit skilda åt några timmar om jag varit iväg med Aggish....de pussas....på rikitgt så pussas de direkt när han kommer in i hagen igen :-) Och hovis sa att hon va superfin i fötterna och det var sån himla stor skillnad på hennes sätt.....öppen och nyfiken och pigg o glad :-) Han tyckte att vi skulle börja rida henne lite. Inte för att vi vill eller behöver utan mer för att se om hon tycker att det är meningsfullt att komma ut på en liten runda i skogen barbacka då och då. Jag är helt säker på att hon skulle älska att få komma ut en skrittsväng tillsammans med Aggish ibland ;-) Tänk er.....det älskande paret går en promenad i solnedgången i sommar :-) Fränt va ;-)

Aggish fick gå i skritten igår. Vi satte han på program på 30 min med växelvis uppförsbacke i intervall. Han va SÅ himla duktig men tyckte att uppförsbacken va lite jobbig ;-)

Sen va det liksom kväller igen ;-) Kom i säng liiiite sent eftersom jag såklart va "tvungen" att kolla Världscupen.....men sen va det snabbt i säng och jag somnade nog ganska direkt.

Det va liiiite trögt att kommma upp i morse men det gick liksom på autopilot. Det tar emot DÅ men när man sen står på löpbandet finns det inget som tar emot :-) Sprang idag också.Foten gnisslade lite men inte alls så mkt som jag va rädd för att den skulle göra. Ann skickade ett sms igår och tyckte vi skulle springa ett lopp i Maj....och såklart är jag på.....så jävla typiskt mig. Har precis fått på mig löpskorna efter 5 år och planerar redan ett springa lopp....hahaha. Men så är det ALLTID. Vi får se, jag lägger på en ½ km för varje gång så om 2 veckor är jag uppe på 5 km. Sen tar det ett par veckor att få upp tempot efter det också.....så jag vi får se om jag hinner tills dess....loppet är den 23 Maj ;-)

I kväll rider jag Aggish och Rox vilar. Hon får gå varannan dag nu de första veckorna. Aggish får jag se lite vad jag hittar på med. Det är alldeles för håret att galoppträna......om jag inte gör det på ridbanan i så fall. Vi får se lite ;-)

Helgen blir som "vanligt" träningar i morgonbitti, St Patricks´firande i morgon kväll och P&J på Söndag eftermiddag ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

westyarnhillside
westyarnhillside,
:-) Ja visst är han. Han är nästan lite "feminin" i sitt uttryck 😉
nouw.com/westyarnhillside
Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
alltså han är så himla himla fin. Älsjar hans uppsyn
nouw.com/fia_jungdalen