Totalsanering

Herre gud om man kunde lära sig städa som alla andra....hahaha.....vi sanerar hela huset några gånger om året och dessemellan.........ja jag vet inte vad jag ska säga riktigt ;-) Det tar oss en hel dag att bara plocka i ordning på saker o ting men nu är det gjort i alla fall.

Stallet är inte julpyntat alls.....nästan i alla fall. Jag har hängt upp julkransar på några ställen och sen har de ljusslingor och ljus. Det får räcka för att rodda fram massa saker som endast jag o hästarna beskådar....nä why?!? För mig är julen mest bnågot som ska "genomlidas"....inte alls min högtid ;-) Däremot sommar,midsommar...DET tycker jag är en högtid,DÅ finns det något att fira. Fira sommaren,värmen osv. Men att fira att Jesus föddes?!? Finns det ens någon som tänker på det?? Knappast. Det handlar nog BARA om att äta och få julklappar......

Hur som helst, så underbart skönt att pula runt i stallet på morgonen. Man sätter ju upp sina rutiner och har sitt "kör-schema" som man följer och för mig är det avkoppling.Jag tycker inte att det är jobbigt eller tråkigt. Då det blir jobbigt är ju när jag egentligen inte har tid för att annat "oväsentligt" kommer ivägen.......så som jobb och annat ;-)

I alla fall så var planen att rida idag och låta Agge vila i morgon.Nu blir det tvärtom istället eftersom den där utlovade solen aldrig dök upp utan istället har det småpissat hela dagen....men i morgon förmiddag ska det bli sol....höhöhö. Jag hinner rida på förmiddagen i morgon så det är inga problem. Vi ska åka till Bosse efter lunch och fika med honom och sen vid 17 ska vi äta hos sis. Därefter blir det julkväll som vanligt hos oss med paket-auktion :-)

Jag har gjort min egna ris a la Malta(hemligt recept...hahaha), skållat mandlar tills i morgon också så nu skiter jag i resten ;-)

Hästarna är intagna,avspolade,täcken bytta, boxarna mockade,fodret framlagt och foder klart tills i morgon bitti. Nu är det bara nattningen kvar.

Det blir hamburgare i kväll enligt maken så jag väntar bara på att han ska hojta "nu kan du komma och äta"......hahaha.

Kaatjiing ,-)

Gillar

Kommentarer