Traumeland

Dagens tävling i "Traumeland" blev så makalöst bra på alla sätt :-) Frånsett min och Lizzas "insats" så var tävlingarna av bästa kvalité. Superfint underlag, kanonfin framhoppning och framridning. Bra parkering,servering osv. Nu hade vi ju tur med vädret såklart vilket gör väldigt mkt för att underlaget ska hålla under "gräs-säsongen" men grunden är bra och då håller underlaget bättre också.


Hindrena var helt nymålade vilket gjorde att det blänkte lite när solen kom högre på himlen under dagen.Vissa hästar reagerade starkt på det. Lika som den skugga som blev bakom hindrena på morgonen...där var det också rätt mkt hästar som reagerade. Tyder på att vi har mkt orutinerade hästar på ön....och kanske orutinerade ryttare som inte tänkte på det ;-)

Jag däremot tänkte inte på att det stod funktionärer på banan i reflexvästar....hahaha, ja eller det var nog mer Lizza som inte "tänkte på det"....;-)

Lizza nollade första klassen och hoppade super i de flesta språng. Hon var (som de andra) en aningens tittig men hon hoppar alltid.Däremot kom vi lite fel på en distans och fick ett sent avhopp men i övrigt gjorde hon superfina språng med bra tryck i . Hon var taggad och blev stark som en oxe till andra klassen så det blev ganska lååånga vägar för att jag skulle få tillbaka henne ordentligt innan nästa hinder.

Det som hände i andra klassen var att vi kom mellan 4:an och 5:an där det var 5(tror jag) galoppsprång. Vi landade från 4:an och låg i en jämn galopp som skulle stämma exakt.....när vi hade 2 galoppsprång kvar så får hon plötsligt syn på 3 funktionärer som står vid ett hinder till höger...?!? Men solen låg på och reflexerna gav effekt så...ja hon kastar sig ut till vänster mitt i distansen..hahaha, herre gud, det gäller att vara snabb kan jag säga. Hon blev skiträdd men såklart kom vi ur anridningen till 5:an på grund av detta så jag vände bara runt henne och travade på den. Hon ville helst inte ens gå dit så det fick bli trav för att överhuvudtaget få henne i närheten ;-) Därmed petade hon såklart ned översta bommen i travhoppet ;-) det blev då 8 fel och sen nåt tidsfel. Ovidkommande egentligen för hon hoppade med så förbannat bra inställning och med sånt tryck att jag var helt salig då vi kom ut :-)

Now we talking och jag får nog sätta på henne Flippan-bettet tills nästa träning för jääääklar vad hon tryckte på idag.

I går kväll var vi hos Ann och Christer och grillade och nu idag ska jag till Traume och vara funktionär.....det sägs att det ska regna men just nu e det sol så vi får se....stackars ponnisar om det börjar regna för det är inte lite som ska komma heller.....:-(

Ja jag har mer att berätta men hinner inte nu så vi får ta det i kväll ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229