Trim och hovis

Det blev ridhuset idag.Det var grått och svinus-kalltus....eller inte minusgrader men så där fuktigt och rått i luften att det kvittade vad man klädde på sig. Röjde av stallet på morgonen och va klar att hämta in Agge lagom tills Anna kom vid 09.05. Hon och Felicia skulle rida ihop så min plan var att va tillbaka vid 10-tiden innan de red ut för att slippa ta in Lizza och Qsan....någon häst bör vara inne med Rox då hon annars står på stället och bockar av ren frustration ;-) Och tar man in Lizza så blir Qsan ensam ute och det blir ett hiskeligt spring i hagen......och spring i hagen tycker vi INTE om.

Men de stack iväg innan jag va tillbaka så de hade tagit in hästarna. Agge fick va kvar inne som sällis tills de va tillbaka sen. Jag passade på att multitaska lite så även Agge fick Biolight idag samt massage med Arnika efter stretchen. Det är vänster bog som han gärna vill spänna till när jag stretchar. Det går helt i linje med hur han känns när man sitter på så vi jobbar på den spänningen för att få den att släppa helt.

Trimningen gick bra. Han får framskrittning i ca 15 min, långa tyglar i raskt tempo. Sen skrittjobbar vi i ca 10 min med öppna/sluta och få igång rumpan ordentligt. När vi travjobbade så gjorde vi en fasligt massa övergångar vilket han är en riktig fena på. Han är superlyhörd och att komma i galopp till halt är nada problem. Han försöker inte ens slå sig fri.

Men han behöver många övergångar för att få igång systemet lite och kvicka upp sig bak.

Galopparbete i intervall,länga-korta i 5 vänstervarv och lika i höger. Sen kunde vi fortsätta travarbeta för då va han både varm och hade slappnat av en hel del.

Det som är hans stötesten är att han är fruktansvärt spänd inledningsvis så man får värma honom utan krav så att han hittar balansen.Det går inte att "kröka ihop" honom från start för då spänner han sig än mer.

Vi jobbar på att få honom avslappnad helt såklart och den dagen han börjar frusta efter 5 minuter är jag nöjd :-) Just nu får jag honom inte att frusta överhuvudtaget vilket för mig betyder rätt mkt. En häst som inte frustar är spänd.

Men såklart kan man få en häst avslappnad utan att den frustar. Men däremot är det oftast så att spända hästar frustar då de slappnat av.

Anna och Felicia tog emot hovis eftersom jag skulle till jobbet och han hade sagt att Qsan hade en äldre hovböld i vänster fram....det förklarar varför jag trodde att hon fått tillbaka sin fång förut....pest eller kolera.......men bättre med en hovböld än ytterligare ett fånganfall. Då klara hon sig förhoppningsvis ett tag till hoppas vi. Än så länge har det gått bra i alla fall.

Agge ser helt slut ut på första bilden...hahaha...men så farligt trött är han inte ;-)

Ser ni att jag bara har en boots på, höger fram...hahaha...det är typiskt sådana saker jag gör när hjärnan inte klarar av att ta in mer info ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Men så skönt att det "bara" var hovböld , fy fan för fång det vill man verkligen inte ha.
nouw.com/fia_jungdalen
IP: 82.99.3.229