Tur man är

Mmm....ibland måste jag säga att jag tröttnar lite på de regler och "rättigheter" som många har i vårt samhälle.....;-) I dag är jag liiiite trött på VAB......men som vanligt är det "bara" att gilla läget ;-) Är det inte VAB så är det föräldrarledigt, barnledigt, besök på barnavårdscentralen, kvartssamtal....osv ;-) Och det lustiga är att trots att det finns 2 vårdnadshavare så är det alltid bara den ena som "måste" vara borta från jobbet.....och det är den som jobbar i vår grupp ;-)

Att skaffa barn är idag samhällets ansvar och inte förälderns ansvar......

Det är ju samma sak när det gäller semesteruttag....föräldrar har förtur i sådär 10 år och lagom när den ena ungen blivit stor så har de skaffa en till ;-) eller så har någon annan skaffat en unge...hahaha.

Det heter att det är arbetsgivarens ansvar att täcka för de som har småbarn men i själva verket är det ju inte så det funkar,right ;-) Det är ju de andra arbetstagarna som får täcka upp,vrida och vända sig ut och in för att verksamheten ska gå ihop.

Så med andra ord fick jag täcka för en VAB och börja ännu tidigare idag.Slutade 23 i går, kom i säng 00.30 och klev upp 05 så jag är inte jättepigg precis ;-)

Jag vet att de flesta anser att "vadå, det har man rätt till som förälder"....jo visst, det är inte den enskilde personen jag irriterar mig på, det är SYSTEMET!! Och merparten av befolkningen skaffar barn men alla andra då? Alla som inte skaffar barn? De som väljer att INTE skaffa barn av en anledning.

Personligen skiter jag i om man tillhör de med den biologiska klockan och vilket liv man vill leva. Var och en väljer hur de vill leva.....så även JAG. Men mitt liv påverkar inte alla andra....det gör däremot andras liv, andra som väljer att skaffa barn, deras liv påverkar oss som INTE vill ha en flock ungar ;-)

Och återigen....jag har inget emot barn men jag vill själv välja vilka barn jag umgås med, tar hand om och framförallt så vill jag inte ha egna, ta ansvar för andras,täcka upp för andras barn.....

Så säg om det ändå inte är lite bakvänt? Borde inte föräldrar ingå i ett eget koncept där de täcker upp för varandra och även betalar för varandra? Vore inte det mest rättvist?

Svara bara på frågan varför icke-föräldrar skall jobba och betala för de om väljer att bli föräldrar? Tänk tanken , även om den är svår eftersom du troligen själv är förälder, att småbarnsföräldrar fick själva täcka för varandra.....de skulle aldrig någonsin få ihop varken arbetstid eller ekonomi ;-)

Och nej, jag kommer aldrig att ändra uppfattning för jag tycker våra skattepengar skall gå till GEMENSAMMA behov....inte enskilda ;-) Visst är jag heeeelt tokig som har de här åsikterna....hahaha.

Ja det var dagens "tankenöt", sug på den ;-)

Så med det sagt vet jag inte när jag slutar idag. Hoppas i alla fall vara hemma runt 18-tiden :-)


Kaatjiing ;-)Gillar

Kommentarer

stallhörnan
stallhörnan,
Hmm...jag har aldrig behövt gå in och täcka för någon som är borta om det inte är total kris och jag blir inbeordrad vilket jag inte alltid går med på ändå.
Det är upp till arbetsgivaren att lösa och gör den inte det...Tja antingen får man gilla läget eller göra något åt det.
Nu låter jag hårdare än jag är men din situation låter inte bra alls och strider mot alla arbetstidsregler som finns.
Jag hoppas det löser sig eller så får du skaffa en 15 ungar. 😘😘😘
nouw.com/stallhörnan
westyarnhillside
westyarnhillside,
Nej du är inte hård 😉 Jag är rätt hård själv så jag tål att höra andras åsikter. Vad jag menar är att även om det är arbetsgivarens ansvar så kommer det givetvis att regna på övriga. Någonstans måste de ju hämta resurserna 😉 Jag inom vårt område finns inget jag kan eller vill inte, då blir man kommenderad helt enkelt om det är krisigt.
nouw.com/westyarnhillside
stallhörnan
stallhörnan,
Väääldigt ofta har jag druckit vin när jag blir inbeordrad 😜 Skämt åsido brukar vi få in personal tack o lov.
nouw.com/stallhörnan
sweetbumbii
sweetbumbii,
Jag tänker lite du har väl varit barn själv? Om systemet inte hade funnits tror ja de är barnen som hade straffats i slutändan 😟 Sen det med att d bara är ena föräldern , kanske är de så att den andra måste jobba för att d ska gå ihopa ? För man blir inte rik på o förälder eller vabb 😟 Så då kanske d blir mkt att den som tjänar mest är den som jobbar ? På vårt jobb har många barn men när någon vabbar är d någon annan som vill jobba mera som får platserna vilket blir ett litet win, men förstår dig om du får backa upp och jobba extra hela tiden så ska d ju inte vara då förstår ja d blir irritation ! :/ De är ju inte den enskilda som ska bli påverkad ! Tyvärr i dessa tider med så har de satt upp extra stränga restriktioner så minsta lilla snor så skall barnen va hemma, och vilka småbarn är liksom inte snoriga !😣😣
nouw.com/sweetbumbii
westyarnhillside
westyarnhillside,
Ja du,jag har kanske en udda syn på den saken 😉 Men man måste tänka utanför boxen och jag är uppvuxen med en mamma hemma och en arbetande pappa vilket aldrig någonsin var problem ekonomiskt. De var arbetargeneration båda två så verkligen inte högavlönade. Sen säger jag inte att det är så det ska vara, att kvinnan ska vara hemma. Men det där med ekonomin....det handlar om att rätta munnen efter matsäcken om vi ska se lite krasst på det. Situationen som är nu med Covid-19 är lite vriden och snoriga ungar i samband med det är en sak. Det systemet vi har i Sverige är ett sätt men betyder inte att det är rätt sätt. Och nej,jag har inga egna barn men har haft hand om andras barn. Att inte ha barn är ett val jag gjort helt enkelt och därför ser jag lite "annorlunda" på det. Jag anser att alla människor själva väljer hur de vill leva sitt liv och jag har valt att inte ha barn.....men måste både betala för andras barn och jobba för dem också 😉 Självklart är det så att de som inte har barn alltid står sist i kön så att säga 😊 Föräldrarledigt går alltid före och givetvi läggs den i Juli, likadant med jul/nyår,midsommar,sportlov(såklart) och andra storhelger. Har man inte föräldrarledigt så får man jobba om det blir för många föräldrar som tar förädlraledigt samtidigt.
nouw.com/westyarnhillside