Tusen saker och en elektrisk häst :-)

I dag har jag hunnit tusen saker tror jag....började med att fodra frukost till hästarna,göra kvällsmat,plåta klart alla boxar i stallet, dammtorka och skura 4 boxar, fodra på skogen, fodra sis hästar....ja detta innan 12 :-) Sen red jag Lizza. Många övergångar mellan skritt-trav-halt och sen galoppfattningar. Linda tyckte igår...eller jag SÅG igår att det var knöligt för Linda att fatta galopp....det var det INTE idag men med Lizza är det så att man måste ha henne "uppe" och mellan hand och skänkel hela tiden. Hon hatar när man klämmer henne med överskänkeln och hon hatar när man blir fast/stum i handen. Nu säger jag inte att Linda alltid har de "problemen" men Linda vill gärna klämma med knäna....skänkeln åker bakåt....överlivet faller framåt och Lizza blir sur...hahaha. Ja hon ÄR sån Lizza ;-) Man måste rida "upp" henne i handen och ha henne framför sig MELLAN skänklarna.

Tjat tjat tjat.....men i alla fall så var hon superfin i fattningarna idag. Hon fattade från halt utan problem och ju längre vi red ju piggare och mer taggad blev hon ;-)


Fattar inte varför i hela friden alla bilder med min mobil får Lizza att se ut som en Tapir?!? Hon får verkligen världens längsta huvud?!? Hahaha hon ser ju så himla rolig ut på dessa bilder :-)

När Magnus va hemma på lunchen satt vi vid stallet och fikade innan han åkte tillbaka till jobbet. Parasollet som sitter i bordet uppförde sig som om det tänkte blåsa iväg men Magnus sa att det knappast skulle göra det eftersom det suttit kvar under natten då det blåste som sjutton, till och med så att en stor gren nästan blåste ned på bilen.....jo visst men det är ju lite kastvindar emellanåt....sen gick jag in och tog en macka och när jag kom ut möttes jag av detta.....hahaha

I kväll var vi på Byggmax också och provianterade till selkammaren. Jag ska regla,isolera och lägga golv där.....om jag nu får vara ifred vill säga.....vi har inte sett det ännu...det finns en som för det mesta kommer och talar om för mig hur jag ska göra och att det ska göras på ett speciellt sätt....hahaha.

Har doldafel-försäkrat valparna och jag pratade nog med den trögaste människa som jobbat på Agria....hahaha...jag fick verkligen bita mig i tungan 8 gånger för att inte bara skrika rakt ut.

Det enda han sa hela tiden var "Jaha då ska vi se,ska vi se,ska vi se...." PRECIS HELA TIDEN?!? Sen undrade han om ALLA valpar var födda samma datum...?!? Ååååh nä 3 av dem är födda i början på Juni men resten kom nu i augusti....snääääälllla säger jag bara?!?

Nej det var nog första dagen på jobbet...hahaha, ja jag vet att jag e elak men det FÅR man vara ibland ;-) Nu ska den elaka hoppa i säng och i morgon bitti ska samma elaka åka och hoppträna Lizza. Ann följer med och coachar ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer