Underbar säsongsstart :-)

Underbara häst😍 Hon har varit SÅ himla cool idag men när jag väl satt upp så taggade hon till precis lagom mkt. Vi hade full fokus och höll planen hela vägen. Första klassen (1m) va hon inte riktigt framme vilket hon sällan är i första klassen. Men hon hoppade SÅ himla väl och noga hela banan.Dock tappade jag bort mig lite när vi va på väg till 3:an så vi kom aningens ur balans vilket gjorde att jag fick trycka på henne lite och då hann hon inte upp riktigt i fram så där blev det ett nedslag. Dock va det absolut inget som störde mig eftersom jag har förklaringen på det. Det ser nog ut som att det går lite långsamt men det var inte alls känslan.Hon kändes väldigt reglerbar och hade jättefina språng. Hon hoppar fortfarande lite för mkt i handen vilket såklart beror på mig ;-)


I andra klassen (reg 110) var det en del "transportsträckor" vilket passar oss bra eftersom jag behöver hinna sätta tryck i Lizza så vi får bra språng också. Hon är inte lika stark på den höjden så vi behöver hoppa mer högre hinder helt enkelt. Men hon var fantastiskt fin och vi höll planen (nästan) hela vägen. Vi fick "frossa" på samma hinder som i första klassen och återigen ett nedslag(på samma hinder). Bara för att jag låg lite för långt ut på det hindret i första klassen så ville jag korta av svängen dit i nästa klass men jag kom nog lite för långt ut IGEN och tryckte på henne vilket ledde till exakt samma fel som innan.....;-) Men skit i det för faaaan va fin hon var och faaan vilken känsla hon gav. Jag e så snuskigt nöjd med min egen ridning idag och SÅ himla glad att jag VERKLIGEN kunde fokusera på det vi bestämt....nämligen att hitta alla framåt lägen,låg hand,tryck i galoppen och det hade vi😃 Så det kunde knappast gått bättre även om vi hade ett pet i var klass. Vi kände oss som vinnare ändå :-)

Jag fick rätt känsla redan på framhoppningen och den höll jag stenhårt i hela vägen. Och om jag bara gör det så ÄR hon så fantastiskt fin och SÅ himla positiv. Hon anstränger sig verkligen att försöka hoppa så väl hon kan,goa Lizza.

Nu rider vi samma klasser om 2 veckor igen.Sen får vi se om jag eventuellt går ned en klass bara för att vara juste mot henne.....vi får se. Inte för att hon alls verkar brydd och modet har hon så ja....vi får se lite.

JAmen ja....sen höll jag på att få hjärnblödning innan andra klassen....jag skulle gå på toa innan jag satt upp och red fram....jag hade 10 minuter på mig innan jag skulle sitta i sadeln. Hm...någon verkade tro att de kunde bosätta sig på toaletten så jag stod i säkert 8-9 min och väntade innan det blev ledigt...herre gud så irriterad jag va. "Tömma magen" kan man kanske sköta hemma och inte på tävlingsplatsen där det finns EN toalett och ryttare som har tider att passa för att hinna till start. Och jag va ju ute i god tid om jag hade 10 minuter?!? Ja där höll min hjärna på att koka över för plötsligt blev det ju lite panik med tiden....men jag lyckades fokusera om igen och landa i min "kupa" så det gick bra ;-)

Ellen har varit ute och ridit Guiness barbacka nu en sväng och jag ska ta en powenap för jag tog med min skallvärk hem....sen e det fläskfilé och badtunna efter det. Himla skönt att tävla på en Lördag faktiskt så vi hinner ta tag i lite saker i morgon också.

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229