Upprörda känslor..........

​Som ni vet har Gotland haft sin Almedalsvecka......och det har varit väldigt många upprörda känslor av olika anledningar. Mest på grund av NMR´s närvaro.

När man arbetar som polis utför man ett uppdrag. Man gör inte lite som man vill eller tycker även om allmänheten gärna vill tro det. Uppdraget är baserat på de lagar vi har och de juridiska paragrafer som Sverige upprättat. Vi utför det som landet i demokrati kommit fram till att vi ska utföra. 

Den viktigaste uppgiften vi har är att förhålla oss HELT objektivt till saker o ting. Att uppträda professionellt , att inte blanda in våra egna känslor-kännanden och tyckanden i vårt arbete.

Men oavsett vad vi gör, oavsett hur vi löser problem, oavsett vem vi ingriper emot.......så kommer det ALLTID finnas de som tycker att vi gör "fel"....att vi inte gör det vi "ska" göra, att vi tar i för hårt, att vi inte tar i alls, att vi är korrupta, att vi håller varandra om ryggen...............osv, listan är oändlig.

Ja vi håller varandra om ryggen men INTE på det sätt allmänheten tror!! Vi stöttar varandra, vi försöker vara "där" när det händer, vi har koll på varandra,vi BRYR oss om varandra...........för vet ni vad? Det är ju faktiskt ingen annan som gör det, de flesta andra vill hänga ut oss, komma åt oss,filma oss,förtala oss..............trots att allt arbete vi gör är för ER, för ALLMÄNHETEN.

Men det här är inget att snyfta för, inte för oss i alla fall för vi har lärt oss för längesedan att det är såhär allmänheten fungerar. Vi fortsätter vårt uppdrag.

Och nej....vi är inga "soldater" som är okänsliga, vi känner, tycker, tänker,blir ledsna, rädda, oroliga, frustrerade,arga.......skillnaden mellan oss och allmänheten när vi är i tjänst är att vi inte låter allt detta styra oss i vårt arbete eller i vår bedömning.

Hur kan ni ens tro att vi sympatiserar med ondska? Hur får ni ens ihop det när vårt motto är "to protect and serve" ?!

Men vad vi har för åsikter eller känslor hör inte hemma på jobbet......vi kan sitta hemma i soffan och både tänka och tycka....men INTE när vi arbetar. Våra politiska åsikter hör inte hemma i vår uniform.

Vi har EMPATI men inte SYMPATI vilket är en enorm skillnad!!!  Den dagen vi låter det välta över i sympati är det dags att ta av sig uniformen.

Ni behöver inte gilla oss, ni behöver inte förstå allt vi gör......men ni har valt oss, ni ringer oss när ni behöver oss och vi kommer att komma för att hjälpa oavsett vilken politisk grupp ni tillhör, eller oavsett hur ni tidigare har uttalat er om oss-till oss.

Men ni måste förstå att vi inte kan göra lite som vi själva tycker eller känner.....oavsett vad ni tycker. Vill ni påverka oss åt något håll, ändra på hur vi utför vårt uppdrag.....då måste ni också få ändring på lagar och förordningar.

Och en sista sak........det fungerar inte att gå "rakt in i lagboken" och läsa en lag och sen tro att "den bara är att tillämpa". Lagar bygger på omständigheter och bedömningen görs också utifrån omständigheter.

Gillar

Kommentarer

Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Tumme upp på det här inlägget 👍
nouw.com/fia_jungdalen
IP: 82.99.3.229