Utvärdering av tävlingen

Här kommer utvärderingen ;-) Jag kände att jag var tvungen att landa lite innan jag tog mig tid att skriva.

Ja....Lizza har varit superladdad hela helgen och såhär i efterhand förstår jag varför.....resan upp gav henne väldigt taskiga flashbacks.....så hon va på tå och gjorde en del "märkliga" saker som hon inte gör annars. Hon hade svårt att komma till ro på uppstallningen (hemma hos Hanni) trots att han varit där förut.

Hon var otålig och lite frustrerad när vi kom fram på tävlingsdagen vilket vi iofs inte reagerade på direkt eftersom hon vanligtvis är det innan hon gjort första starten. Men hon coolade aldrig ned överhuvudtaget under hela dagen. Ellen kunde beta henne en stund men hon ville inte stå still. Så fort Ellen promenerade med henne så va hon lugn.

Vi va i Norrtälje och valet föll där för att det var bekvämt nära och inte så galet mkt starter vilket det vanligtvis är annars runt S-holm.

Det var bara lokala klasser och högsta klassen var 1 m så vi red 90 och 1m. Framridningen var i ridhuset som var väldigt mörkt men det var helt ok.Det var i princip bara jag som red fram där inne så vi hade verkligen lugn och ro vilket både jag och Lizza uppskattade mkt :-) Sen var framhoppningen en liiiiten sanridbana (allt är litet om man annars rider på 35x60). Man märkte av att det var en lokal tävling så till vida att "styrningen" på hästar och ryttare var lite si och så.....😌 Inget illa menat med det men allt blev väldigt yvigt och det kändes som man skulle bli överriden hela tiden. Precis efter språnget kom kortsidan och att rida rakt mot en kortsida med Lizza....ja hon bjuder kan jag säga ;-) Så det är en situation jag inte gillar så där jättemkt. Det klart att det är skillnad om det finns ett visst avstånd till kortsidan men här kändes det som man landade i den nästan....

Hur som helst så gjorde vi 3 språng på räcket och 2 språng på oxern och sen gick jag ut för att komma därifrån välbehållen. Lizza var skuttig och laddad och på travkrysset laddade hon som om det varit 1,50 minst?!?

Efter det var det bara att skritta tills det var dags för start. Ljudanläggningen funkade sådär och framför allt så hördes den endast för de som stod precis intill tävlingsbanan....vilket gjorde att man inte alls visste när det var dags egentligen.

Däremot hade de många funktionärer men som inte riktigt hade koll på vad som krävdes av dem ;-)

Banan var lite tung men den var tung överallt så just DET var ju bra...hahaha. Det e värre om det är tung på vissa ställen. Sen var jag lite förvånad över hur banan var byggd....inte för att den direkt var "svår" så men lite snurrig och det var linjer överallt mellan alla hinder kan man säga. Jag kan ju tycka att i lokala klasser kanske man inte ska ha linjer mellan precis alla hinder...?!? Eller?!? Det som var bra var att det faktiskt stämde exakt vilket innebar att jag fick rida i framåtläge hela tiden för att nå fram på distanserna. Det räckte inte med att ligga kvar. Sen var ju Lizza mer uppåt än framåt och blev ganska studsig emellanåt samt att hon släppte bettet lite så JAG tyckte det blev lite av/på-ridning men Ellen tyckte inte alls som jag....hon tyckte det såg jämnt och bra ut....;-) Ja ni får se själva.

Det blev två nollrundor i grunden men ett nedslag i båda omhoppningarna. Så jäkla uselt ridet på de två nedslagen....men jag vet exakt vad som hände....jag lyfte aldrig blicken efter att jag sökt hinder och då fastnar jag på översta bommen och hinner inte få rätt avstånd till hindret....vilket leder till att jag tar tillbaka istället för att skicka iväg henne rakt ut i ingenting....vilket ganska många andra gjorde och istället landade rakt i hindrena....hmmm. Kalla mig feg men jag tar hellre ett nedslag än att skicka Lizza rakt in i en oxer....

det var några riktigt läskiga situationer med flera ryttare men som slutade väl trots avramling m.m......En ryttare tog med sig halva hindret (för tidigt avsprång) men höll sig på benen men kom sen runt i en sväng och hoppade ett hinder där hon hade landningspunkt rakt på de bommar som hon innan rivit.....tur som en tokig satte hästen ned hoven precis en hårsmån från bommen som låg på marken....puh, det hade verkligen kunnat sluta illa...det handlade såklart om att banpersonalen inte var alerta nog att rulla undan bommen snabbt innan hon kom på nästa hinder...

Men i det stora hela är jag nöjd med Lizza såklart....som alltid. Jag hade inte kunnat göra så mkt bättre med de förutsättningar jag hade med en Lizza som var så uppskruvad att jag inte lyckades få henne 100 fram för skänkeln. Som ni säkert ser försöker jag på transportsträckorna att få henne att svara men får ändå inte riktigt henne fram. Jag är INTE nöjd med min ridning och hamnade lite tillbaka i det där förbannade flaxandet med armarna....grrr. Faaan va trött jag blir...kan man binda fast dem tro ;-)

En som nog kommer att bli nöjd på Onsdag på träningen är Gill....hahaha. Hon vet att jag HATAR att rida linjer eftersom det ALDRIG stämmer för oss ;-) Det känns som det kvittar hur mkt jag rider framåt så blir det långt för oss.....och JA....jag vet precis vad det beror på ;-) Vi jobbar på det...och jag jobbar på mina "fågeldansen-armar" också ;-)

När vi kom "hem" till Hanni på kvällen fick Lizza gå ensam i gräshage vilket såklart var himla uppskattat från hennes sida...ja OCH min såklart :-)

I övrigt har helgen varit skön och det var superkul att träffa Hanni och Fina igen :-) Vi åt god pasta på lördagskvällen och det e så himla super att kunna komma upp dit och ha Lizza med sig.

Ja hur resan gick vet ni och jag får återkomma till hur vi ska lösa detta till nästa gång....har ni ideér så får ni mer än gärna komma med dem.

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229