Vad är tanken och syftet?!?

Som många andra hästmänniskor så läser jag alltid hästannonser på nätet. Dels för att det är kul att se vad som finns ute på marknaden och dels för att veta vad priserna ligger på. Man undrar en del saker när man läser annonser.....hur skriver folk egentligen?! Många annonser är bra skrivna, en del fattar man knappt vad de säljer ;-)

Men det som gör mig mest undrande är varför man inte sätter ett pris i sin annons???? det finns SÅ många annonser utan ett pris. Vill man ha mailkompisar eller vad är syftet? Eller tänker man att om det inte finns ett pris så uppfattar folk det som att hästen är så dyr att det är bara om jag har MASSOR med pengar som jag hör av mig? I min värld helt ologiskt och idiotiskt. Det enda jag tänker när jag läser dessa annonser är att de är helt ointressanta. Oavsett om jag är intreserad av hästen eller inte så är annonsen ointressant. Jag tolkar det bara som annonsören vill locka till att så många som möjligt ska höra av sig.....åtminstone för att fråga vad hästen kostar ;-) Och har man bara fått kontakt så är det i alla fall en ingång till en affär ;-)

Och som köpare skulle jag vara helt ointresserad av att bli fast med en mailkompis bara för att jag eventuellt var intresserad av en häst de kanske vill sälja.....;-) det är ju liksom åt båda håll.....det är ju inte bara som säljare som man råkar ut för mailkompisar..........lika ofta som köpare ;-)

Nej sätt ut ett pris på den häst man säljer så slipper man mkt strul och onödiga frågor. Det är väl kanon om man redan i annonsen kan få klart för sig att hästen ligger ljusår ifrån den budget man har?! Jag skulle bli ganska irriterad om det droppade in mail med frågan "vad kostar hästen".......så för att slippa det, SÄTT UT ETT PRIS!!!!!


Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer