Väderväxling

Maken sa i morse att det skulle bli "britt-sommar" igen?!? Alltså att det skulle bli uppåt 18-20 grader...........nog för att jag tycker bättre om värme än kyla men det ställer till det lite när det ska envisas med att växla fram o åter. Vi har ju börjat fodra med hösilage nu men ska det bli SÅ varmt igen så kommer det inte att fungera och vi måste återgå till att fodra med hö....de här foderbytena är ju inte heller optimala......men vi har inte så mkt val om det kommer värme igen.

Aggish har hostat några ggr de senaste dagarna. Oftast precis i början när man satt igång honom och sen ett par hostar på morgonen men inte alls annars. Och det är absolut inte dålig luft i stallet heller men det är inte optimalt just nu med ventilationen........in-luft tar vi genom fönster och där har vi kollat att det är bra drag in.....det som oroar mig liiiite är att det istället bli drag på fel sätt på dem....

Sen är det ut-luften där vi ska sätta in trumman.Den finns och ska monteras men helt ärligt har vi inte haft tid och inte heller haft några hästar inne så det har inte vart någon panik med det. VI har ju 4,10 i takhöjd men det är ju det att "gammal" luft lägger sig uppe längs taket istället så det är där trumman ska sättas så den drar ut den "gamla" luften.

Nu är det ju inte alls därför som Aggish hostat för de har bara stått inne nån natt hit och dit än så länge och alla dörrar har varit öppna under natten i stallet men snart ska de stallas på heltid och då kommer oron för att vi inte fått upp lufttrumman......men jag får "fjäska" lite extra för maken så kanske han prioriterar den ;-)

Har i alla fall beställt lite örter till Aggish så tror jag hans tillfälliga hosta försvinner. HAr alltid använt örter till mina hästar och det fungerar super. När Dollar hade bronkit för väldigt många år sedan så fick han havsalger som jag kokade gröt av och han blev bra av det och sen dess har han aldrig haft problem heller.

Jag ska kila ut i stallet och börja röja.Anna kommer strax också och ska rida. Elin ska låna Biggis och Guiness idag.Hon har en kompis som är här och hälsar på så de ska rida ut. Jag ska ta en sväng på Biggis nu på orgonen med Anna också så Biggis får komma ut 2ggr idag ;-)

Det är ingen fara för honom för Elin och hennes kompis kommer inte att "rida ihjäl" hästarna. Guiness rider man inte ihjäl -) Det kommer bli en lugn skritt-tur med nåt travinslag så Anna och jag kan absolut ta en sväng nu på förmiddagen också.

Maken har lite småpyssel nu på förmiddagen och sen får vi se om vi åker en sväng till byn på eftermiddagen. Skulle behöva handla lite..............om vi ids ;-)

Så vi hörs framåt kvällen.Ska försöka bli lite duktigare med att fota också ;-) Har ju egentligen en jättefin kamera men fotar alltid med mobilen. Man är för lat att släpa med sin kameran ut......;-)

Ni får skriva om det finns saker ni vill att jag skriver om eller berättar om eller saker ni kanske vill se.

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229