Värme från söder....

Det ser ut att bli lite "sommar" igen....ett tag i alla fall ;-) I går var det +19 grader och i natt har det varit +13 som kallast och det är galet fuktigt också. Vi får se hur länge det håller i sig.

I går då, jag byggde upp en 5,5:a och klädde på Rox. Trimmade henne en stund och ja......alla älskar Rox.........UTOM jag ;-) Men det är typen av häst jag inte gillar att rida helt enkelt men det är ju tur att alla andra som rider henne gillar henne. Hon är supermjuk att sitta på också. Jag som aldrig suttit ned i traven kan sitta ned precis hur lätt som helst ;-) Vi tog några språng också men jag har inte hoppat ett språng på 2 år så det kändes lite "vingligt" till en början.Sen höjde Lena och då gick det lättare....hahaha....men det är lättare att rida på högre hinder då man har något att rida emot så att säga ;-) Sen har jag alltid haft svårt att rida små hästar.....hon är 162 cm och för mig känns det som att sitta på ett russ ;-) De andra 2 är runt 172 cm och jag tycker ändå inte att de är stora ;-) Lizzan var 176 cm och henne upplevde jag inte heller som "stor", hon var alldeles lagom ;-) Nog om det.

Pratade med Maria på Ergo också, vi behövde reda ut några detaljer från förra sadelutprovningen så att vi får rätt sadel till rätt ryttare så att säga. Det är inte helt enkelt att prova ut sadlar här på ön....eller inte någon stans men jag har så långt till tillverkaren/lagret....samtalet med Maria kommer att föranleda ett inlägg här också ;-)

Biggi hade en "bad day" igår, han kändes lite trött och allmänt lite off...........oklart varför men de sätter päls nu och väderomslaget tar också på dem. Av den anledningen gav jag Aggish en extra vilodag igår eftersom han ska gå ganska hårt i helgen som kommer. Idag ska han få en lugn skogs-tur i alla fall.

Biggi hade jag tänkt att trimma men vi får se lite hur han känns,jag får laga efter läge helt enkelt.

Maken hämtade hem dus igår så nu har båda ligghallarna fått nytt underlag och dus-facket är påfyllt ordentligt :-)

Jag har rensat ur de två boxarna som jag ska låna ut i helgen då kursen är också. Hann med att måla på några bommar också.Det går inte fort men det går ;-) Snart är i alla fall hälften av bommarna målade. Sen går vi ju mot höst/vinter och då ska ju bommarna under tak också. Dessutom tömde jag skit-tunnan och städade ur. Det är liksom MIN uppgift.....hahaha....jag har inga problem med att tömma toan men tycker att tjejerna kan hjälpa till med att städa ur på golv och lite ibland ;-) Men det är lika i deras sadelkammare.....de är som tonåringar även fast de är vuxna allihop ;-)

I dag tror jag det är inkoppling av vatten som gäller för maken.Han behöver få ihop alla rör osv så vi kan få in bänkar och resten av skåpen, det är lite pyssel att få ihop allt bra. Och Ikea ska komma med bänkskivan också någon gång under dagen.

Själv ska jag sladda ridbanan men innan dess måste jag ta bort hindren från igår.

Ja sen ska hästarna ridas innan kvällen för då har jag en träning inne i människobyn vid 17. Så ser dagen ut men man vet aldrig hur den blir i slutänden ;-)

Kaatjiing ;-)


  • Hästarna

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229