Vem ska man lyssna på...?!?

Har märkt att det är väldigt många som lyssnar på musik när de rider. Kanske att man e lite "konservativ" men varför måste man lyssna på något när man rider....förutom hästen och naturen?

Ellen lyssnar på musik vilket hon självklart får göra. Jag har inga åsikter om man ska eller inte ska men jag funderar lite på VARFÖR. Att man gör det i ett ridhus, att man vill rida till musik är väl en sak, eller om man har en stressad eller nervös häst som kanske blir lugnare av musik.

Själv blir jag "instängd" när jag har saker i öronen,speciellt då jag rider. Jag tycker man tappar känslan för ridningen,hästen,omgivningen.....man tappar känslan helt enkelt.

Men jag är väl inte van att man ska ha saker i öronen numer....hahaha. Jag pratar med min häst hela tiden då jag rider.Kvittar om det e i skogen eller på ridbanan. Vi kommunicerar genom rösten också, eller JAG kommunicerar genom rösten.

Men de flesta människor idag verkar inte klara av att det är tyst runt dem, de måste ständigt ha något ljud för att inte bli "rastlösa" . Att bli "ensam" med sina tankar är farligt...hahaha.

Det bästa jag vet är att sätta mig på hästen och känna vilket humör den är på och sen tar vi det därifrån. Så skönt att kunna ägna tiden i skogen åt att "sortera" upp ett och annat och det kvittar ju hur grinig eller sur man är när man rider iväg för när man väl e hemma igen så har det försvunnit helt :-) Och DET vill jag ju absolut inte byta bort mot "Spotify"......

Jo jag har telefonen med mig då jag rider men det är ytterst sällan jag svarar om det ringer.Det kan eventuellt vara ifall Magnus ringer för han brukar inte ringa då jag rider och då känner man alltid "det kan ha hänt något".....eller om det är ett samtal jag väntar på som jag bara inte FÅR missa....typ Tingsrätten härom dagen...hahaha som jag ÄNDÅ missade ;-) Telefonen är bara en säkerhetslina för mig OM något händer och man behöver hjälp. Såklart att det inte alltid hjälper om man nu skulle svimma el liknande, men då vaknar man väl förr eller senare (hoppas man ju i alla fall) och kan då ringa om hjälp eller så. 

Tex när Dollar drog i linorna när jag tömkörde i skogen.....full sken hem och tur som en tokig så var klockan 17.10 och Magnus var på väg hem från jobbet så han hann PRECIS fånga upp Dollar då han kom galopperande på vägen med linor och allt slängande runt sig....phiuuu ;-) Dock var Dollar "bäbis" då (typ 3 år) och han e förlåten för det idag...hahaha. Men den gången var jag himla glad att jag hade telefonen med mig :-)

Nej jag tror faktiskt att de ryttare som alltid MÅSTE ha de där snörena i öronen missar väääldigt mycket känsla och upplevelse ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229