Vilken dag....:-)

Tävling då da. Två klasser...kvavt,första gången på gräs,framridning på fiber,framhoppning på sand,banan på gräs....say no more ;-)

Ridhuset gick verkligen inte att vara i....underlaget packade sig i hovarna (antagligen på grund av långa gräsbrodd) . Ellen hand-skrittade Lizza i 30 minuter och sen galoppade jag henne på framhoppningen tills hon var varm. Hoppade fram 3-4 språng och tog första klassen som "framridning".

Stor fin banan men det kändes att Lizza blev lite fundersam på underlaget och med de långa vägarna blev hon lite trött också....fick lite syra.

Men hon hoppade superfint i första klassen och nollade. Däremot blev hon lite stark och jag hade svårt att få ihop galoppen så jag valde att bara rida framåt och rida på fart i stället. Det resulterade i ett par språng där vi låg lite fel på distansen men hon löst det.

Andra klassen var hon trött och lite matt. Hon gör alltid sitt jobb men hade jag svårt att få ihop galoppen i första klassen så var det inget mot vad det var i andra ;-)

Det blev 4 ned?!? ....Alltså på riktigt...NÄR hade vi så många nedslag?!? Men jag vet vad det beror på så skit samma ;-) Hon blev trött och jag red på fart, Lizza blev lite flack och tappade ben helt enkelt. Jag försökte rida in henne på avstånd ett par hinder men det blev inte bra eftersom hon inte var ihopsatt i galoppen så det fanns ingen galopp att ta i så att säga.....lätt att vara efterklok ;-)


Hur som helst är jag jättenöjd med Lizza idag. Med tanke på hur hon var i söndags när vi tränade.....hon är lite loj, har lite ont i rumpan(därför kniper hon lite i vissa språng) och är tagen av brunsten. Men vi laddar om och vi ska lägga lite fokus på att ut och cantra i veckan.

Nu ska jag sova i alla fall....jobbar sista passet i morgon kväll och sen har jag semeeeeeeeester :-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229