Vill så det värker............

Ibland tror jag att människor vill FÖR mkt. Tänker nu på inomhus-SM som avgjorts i helgen. Wilma Marklund säger jag bara :-) Otroligt duktig och fokuserad ryttare. Det var många duktiga ungdomsryttare där men alla kan inte vinna och här tror jag att det handlar om att satsa på "rätt" sätt inför en stor uppgift.......

Självklart handlar det om så himla mkt mer än att vara duktig. Häst med rätt inställning,bra tränare,rätt fokus.....jag listan är som sagt lång.

Men jag tror, efter vad jag läst i efterhand (på sociala medier) att besvikelsen var ganska stor hos en del som inte nådde ända fram. Och det klart,jag fattar,om man satsar för ett SM eller något annat stort så vill man ju att det ger utdelning...givetvis.

Men ibland är det lätt att "inte se skogen för alla träd" och då är det väldigt lätt att hamna liiiite snett i sin satsning. Man lägger energi på "fel" detaljer.

Det är som att köra bil.....nästan.....kör du bil FÖR energiskt,håller krampaktigt i ratten ,stirrar blint på vägen 1 m framför bilen....då hamnar du snart i diket eller färden blir i alla fall vääääldigt vinglig. Slappnar du av en aning,lyfter blicken så kommer färden bli så himla mkt behagligare.

Jag tror att ni fattar vad jag är ute efter....man måste ta in omvärlden även om man satsar hårt. Man måste vara mottaglig för andra saker för att upprätthålla balansen så att säga. Det är den där mentala biten,att fokusera på RÄTT saker istället för fel saker.

Man måste nog lära sig att man är inte mer än människa och försöka att inte lyfta sig själv till FÖR höga nivåer för då får ens mentala del svårt att hänga med och pressen inifrån blir för stor på sitt egna jag.....lära sig att livet är mer än ett SM....att allt som sker gör det av en anledning och det man inte presterar där och då.....är saker man missat innan ;-) För har man gjort det bra innan så reder man ut det no matter what. Då hittar man de där knapparna ÄVEN om hästen reagerar stor på något,då har man kapaciteten att "lösa" det som uppstår där och då......men att åka hem och försöka hitta "den" orsaken och lägga skulden där......det gör bara att man tar 2 steg bakåt i sin utveckling.

Men det här är såklart mina funderingar ;-)


Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229