Vissa dagar blir inte som tänkt.....

Gårdagen blev ju inte alls som planerat....för det första blåste det typ orkan?!? Det är ju redan supertorrt här på ön (skit också för det) och det kom såna vindvirvlar att dammet på grannens gårdsplan roterade upp i stora moln i luften....såg fasiken ut som det brann nästan......?!? Det var kastvindar från alla håll och saker blåste runt lite här och där.

Jag gav mig ut med Biggi på "träningsrunda"......vilket betyder att vi nu håller på att försöka komma tillbaka till "jag går hemifrån och knatar på utan problem"....men vi är inte riktigt där än ;-) Han är en ängslig kille som sagt och gillar i grunden inte att gå ensam så när de vilade då jag va borta samt att han vilade för sitt sår så har han byggt upp ganska mkt istadighet/stallmod....

Vi kom i alla fall iväg en bit men sen var det ju en sån dag då allt skulle hända ;-) Dessa helvetesfasaner överallt som får hästarna att gå i taket då de gallskriker och rusar upp från nån jäkla grästuva....sen ett antal traktorer som nödvändigtvis MÅSTE fara på den här lilla vägsträckan i skyttetrafik.......och att sitta på en häst som absolut MÅSTE backa ned i diket hela tiden på en bilväg........nej!! Så efter en stund va jag tvungen att kliva av för att det började bli farligt när ståltråd och djupa diken. Sen traskade vi vidare upp till Sandsjö där jag precis skulle sitta upp.......då hör jag att det kommer 2 hästar......det är Mårten med två travare framför vagn i full fart. Biggi fick total härdsmälta kan jag tala om.....;-) Det blev rodeo efter notor och jag va trots allt glad att jag inte satt på när han presenterade sådär 5 caprioler på rad ;-) När de passerat oss 2 gånger så försvann de i alla fall och vi fick traska vidare. Efter en stund började Biggi landa och lugna ned sig och jag letade efter en sten/stubbe eller vad som helst för att komma upp........min vänsterhöft/ben fungerar inte som den ska efter diskbråcket så jag får lätt upp foten men sen finns det noll kraft i höften att skjuta ifrån. Tror ni jag hittade något överhuvudtaget att kliva upp på? Nä det verkade som någon varit där innan och rensat bort varenda sten och stubbe ;-) Men ja.....vi traskade och tog också en ny väg hem som vi inte ridit på säkert 2 år. Det visade sig vara bra att va till fots för det hade blåst ned massa skit som vi kunde rensa på vägen så nu kommer vi fram där igen :-)

Så det blev motion för oss båda igår ;-) Vi fick oss en runda på runt milen så det var ju ändå bra även om det inte var planen från början ;-) Och Biggi fick gå sin runda trots att hans plan var något helt annan ;-) Jag va lite less på honom att han ska hålla på och trixa med sitt tjafs att inte gå hemifrån så jag gick där i min frustration och tänkte inne i mitt huvud att om han inte skärper till sig så får han inte bo kvar hos oss......och sen tar det typ 5 sekunder så kommer en puff i ryggen och en nos som blåser mig i nacken.......hahahaha. Det klart han inte ska flytta men man kan ju bli lite less ibland ;-) Hos oss fungerar det inte att ha en häst som totalvägrar att gå ensam i skogen. Jag rider 85% ensam och kan inte vara beroende av sällskap hela tiden.

Sen var ju tanken att rida för Charlotta på eftermiddagen men jag hade glömt att Sigge(systerdotterns son) skulle komma på eftermiddagen. Vill ju träffa honom eftersom vi ses väldigt sällan så jag avbokade träningen. Det var nog också tur för det blåste sandmoln som var flera meter höga mellan varven.

Istället red jag Aggish med Ella senare och det var också en upplevelse. Jag visade henne den "nya" ridstigen och Aggish va på sitt absolut busigaste humör. Han hade fullkomlig nos-nojja och ruskade av sig både nosnät och luva och till sist även tränset ;-) Men trots allt ruskande och krånglande så kändes han fin. Han har börjat bocka emellanåt vilket iofs inte alls gör något eftersom det är ganska harmlöst ;-)

I dag är det grått och runt +12 grader. Vi får se lite vad som sker idag. Vi väntar på att få hit Per som ska trycka stolpen men han har ännu inte hört av sig. Vi ska dra till människobyn och handla inför Lördag och lite annat och sen ska hästar ridas på eftermiddagen. Vi får se helt enkelt. I morgon gör jag dagpass i alla fall men är ledig lördag och söndag(?!?).

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Jobbigt med allt stormande 😫
nouw.com/fia_jungdalen
IP: 82.99.3.229