Wow

Träning dag 2. Lizza va lite "sprattlig" till en början....eller hon FÖRSÖKTE att vara sprattlig...hahaha. Hon slog med skallen nästan lika mkt idag som igår och jag väljer att skita i det . Tror inte jag måste analysera vartenda steg hon tar även om jag ofta gör det ;-)

Himla bra träning,himla bra instruktör som fick mig att "släppa" lite....eller rätt mkt. Jag vet mina brister och det såg ju han också ganska direkt...hahaha. "Låt hästen bli självständig" sa han. Och det är JUST det som är svårt för mig eftersom jag kontrollerar exakt vartenda micro-steg hon tar. Hon ska ligga EXAKT i anridningen VARENDA gång för att jag ska vara nöjd men nu är det ju så att EXAKT ligger man inte alltid ;-)

Sen säger han "nu ska du hoppa bana,varsegod att börja"..........jaha men hur går banan då? i vilken följd ska jag rida på hindrena? Ja det får du bestämma själv fick jag till svar.

Så jag satte Lizza i galopp och tänkte att jag planerade under tiden som jag red......vilket ju inte fungerade så bra eftersom alla andra inte hade en aning om vart de skulle befinna sig....hahaha. Jo det hade väl gått men Hans Olof lotsade mig sen. Jag hoppade ett hinder och sen sa han vilket jag skulle ta nästa gång osv. Det blir superbra för då KUNDE jag inte välja lättaste vägen och lättaste hindret....hahaha. Så det är ju bara att rida som jag själv brukar säga ;-)

Banan gick superbra även om vi inte hoppade mer än 90-1 m. Men det var liksom inte höjden återigen...vi behövde en jämn runda att bygga självförtroende av. I den bästa av världar så skulle jag ha en snäcka i örat där någon hela tiden talade om vilket hinder jag skulle hoppa för jag planerar och funderar ALLDELES för mkt ;-) Kontroll-freak så det smäller om det....hahaha.

Ni vet att jag ALLTID förordar att INTE hoppa på höjder där man inte kan prestera bra. Det finns ingen vits med att hoppa 110 när vartannat språng blir kattskit och man inte klarar att lägga dem rätt. Men det går verkligen troll i att "hoppa högre"...då är man "bättre".....det svåra är vägen TILL hindret. Och uppenbarligen är det så att rider man inte bra vägen till hindret så lägger man dem antingen rakt i botten eller så trycker man av dem alldeles för tidigt....och i värsta fall stoppar de(tack o lov). Så en gång för alla-VÄGEN FRAM TILL HINDRET är viktigast.


Nu är det kul igen :-) Nu längtar jag som fasiken till nästa vecka då jag får träna igen för Gill. Bästa Gill😃 Men jag rider väldigt gärna för Hans Olof igen och hoppas han kommer igen. Det kändes som han va heeeelt på samma spår som Gill för han petade DIREKT på samma saker som Gill gjort hela tiden. Men det är väl så att eftersom jag inte känner Hans Olof så skärper jag mig kanske lite extra.....Gill känner jag så himla bra och känner mig så himla bekväm med så där kan det nog vara så att jag "slappnar av" lite för mkt...hahaha. Men nu i höst ska Gill inte behöva tjata på mig om samma saker som hon fått göra innan. För under de här 2 dagarna har jag inte haft upp händerna en enda gång....så varför i hela friden ska jag inte kunna fokusera tillräckligt för att rida så sen också. Jag slarvar....fy fasiken va jag slarvar....och fuskar...hahaha. Nu får det va slut med det-PUNKT!!

Va förbi sis och hjälpte henne med Curre när vi kom hem.Dock funkade inte den munstegen som vi lånat så hon beställde en ny till Curre. Däremot har jag masserat honom....herre gud stackars lilla killen 😰 Ja jag ska inte säga så mkt om det men han är så spänd överallt och Åsa frågade när hon behandlade honom om det verkligen var samma häst som hon behandlade när han stod hos mig. Men han har nog inte blivit så mkt riden där han var och jag vet inte men troligen har de inte hållit efter muskulaturen på honom heller. Han har nästan fått lite "karp-rygg" för att han är så spänd. Men som sagt, sis hade ut Åsa ganska direkt när han kom hem så vi ska nog få ordning på honom.

Det är så kul för Curre och sis har verkligen klickat och hon är så glad i honom. Han ligger ju mig väldigt nära hjärtat också så det känns så bra att han kom hem igen😍

Maken håller på att laga fläskpannkaka och jag ska hoppa ur ridbyxorna och hoppa i Onepiecen för idag börjar min semester😃 Nu jobbar jag inte förrns 17 September.

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229