WOW

Wow säger jag bara,wow sa vi allihop igår :-) Emil red Aggis och jag fick stå och kolla OCH filma. Vi har nog klurat ut hur Aggis vill ha det och vad som behövs för att vi ska kunna få honom att arbeta efter mitt system bättre. Styrka såklart till att börja med men sen självförtroende vilket jag förstått för länge sedan.

Han har mkt spöken i skallen och tittar på väldigt mkt saker.....som han faktiskt inte behöver titta på för att han sett det tilräckligt mkt förut. Då är ju frågan om det är hittepå bara eller? Nej det är inte BARA hittepå. Han har inte världens lejonhjärta ;-) Sen är han väldigt rädd för att göra fel.....och det är nog därför som han ibland i landningen sticker......han beter sig som han blivit bestraffad :-(

Som vattnet igår.......han bromsar.......Emil trycker på för han ska över...........Aggis bestämmer sig för att hoppa och "blunda" vilket resulterar i att det blir ett "helikoptersprång" och i landningen skenar han....vi tolkar det som att han tappar självförtroendet lite och blir ängslig när han ser vattnet men bestämmer sig för att göra ett försök......när han gör det och sen landar så vet han att hans språng inte blev så bra och han gjort lite fel...........då drar han från problemet........och det är där vi misstänker att han fått bestraffning. Troligen för att han "tittat" för mkt och då har han fått ett rap i rumpan....:-(

Men vartefter Emil bara följde med och klappade på honom så blev dte bättre och bättre och han bygger på sig snabbt om man bara stöttar honom. Han behöver jättemkt cred när han gör bra saker.

Så mkt markarbete så han stärks (det har vi påbörjat för längesedan), massa gymnastik på hinder så han bygger självförtroende och såklart massa beröm för allt som han gör bra. Men han va riktigt nöjd efteråt och Emil red honom superbra,tack igen :-) Ni får ett par filmsnuttar på det.Såklart missade jag sista serien då han glänste bara för att jag tappade hakan och glömde följa med kameran....hahaha. Så det e bara frambenen som syns i upphoppet där, ja ni ser själva.


Lite uppvärmning på lite låga hinder till att börja med.

Här är sista serien där jag missar lite ;-) Men han hoppar upp sig jättefint, öronen framåt och Emil sa att det var superstor skillnad på honom sedan förra veckan. Nu tränar jag för Jan i helgen så får vi se om jag kan ingjuta samma självförtroende i honom. Men det borde inte vara ett praoblem, det är liksom det som är min "grej" att sätta självförtroende i mina hästar........ibland lite FÖR mkt ;-)

Och här är hela "banan" som jag tycker han löser kanon :-) Vi var impade allihop av Aggis igår, OCH Emil såklart som rider honom så okomplicerat och mjukt.

Nu ska jag hoppa i kläderna och röja av stallet innan hovis kommer. Sen får han sko om Aggis först så jag hinner ned till ridhuset och trimma innan jag ska till jobbet.

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229