Yster-Pelle

Det blåser......otippat va ;-) Det blåser ordentligt och det gör det ALLTID så fort solen kommer fram....är det sånt som kallas "Solstorm"...hahaha, nä skämt åt sido. Men faktum är att när man äntligen får lite bättre väder och solen tittar fram.........då börjar det blåsa som fasiken istället ;-) Ja och alla vet vi hur de flesta hästar bli när det blåser.......

Planen var att Anna skulle rida Biggi idag och jag skulle rida Aggis tillsammans med en tjej som var intresserad av att prova Rox för ev foderavtal. Men hon va sjuk så Anna och jag red tillsammans. Jag tog Biggi själv för jag vill ha lite "nageln i ögat" på honom nu. Han är inte "dum" men han har lite issues för sig och han började redan när jag skulle sitta upp......han skulle då INTE stå still......han vred ut rumpan hela tiden och för att vi skulle komma iväg så höll Anna i honom till sist. Sen hann jag lagom upp på honom så fick han "skräcken" över något-väldigt oklart vad det va ;-) Men han snurrade runt och for iväg runt halva gårdsplanen.Sen började Aggis tuta och blåsa och Biggi skulle INTE gå om inte Aggis gick först...........stor suck på den. Vi tänkte rida till Sandsjö men vi hann väl inte ens ut från infarten innan nästa "skräck" kom och Biggi blev helt paralyserad över något.......också oklart vad...han va som en fiolsträng och gjorde flera flyktförsök men jag lyckades hålla honom på plats. Då fick jag se att maken stod och krävde i balvagnen som vi har full med ved....han kastade in ved genom källarfönstret och självklart höll hästarna på att göra i brallan ;-) Jag fick ropa på maken att han skulle visa sig och prata och då va det precis som Biggi torkade svetten ur pannan............Ååååhh va det HUSSE......shiiiit jag som trodde det var självaste Schrek......

Vi tod vägen ned över skogarna istället för när deär sådär hispiga så vill vi inte rida på vägen där det kommer mkt bilar vid den tiden, klockan va typ 16.30.

Ja sen va det allmänt spännigt hela turen och han va på väg att "lyfta" ett par gånger i traven.Alltså inte stegra......mer explodera...hahaha. Men summan av det hela var att Aggis va supercool och Biggi hade massa energi han försökte göra sig av med ;-)

När vi nästan va hemma och vi hade hoppat av de sista 100m så fick grannens fölungar frispel och for runt som om de hade senap i röven så då fick Biggi skräck igen och va en hårsmån från att springa över mig men det enda han lyckades med var att sparka till mig på hälen lite lätt ;-) Alltså ingen skada skedd.

Ja vi får se vilket humör han är på i morgon ;-) Han ska få klättra och galoppträna......weeiii ;-) Får nog "hålla i hatten" misstänker jag ;-)

Men det är bara att bita ihop för nu kommer det där "vår-ruset" hos dem och då kan man hitta på att få åka ;-) Jag är ju en tvärtom-ryttare....jag tycker att små hästar är läskiga att rida, det är läskigt att rida i ridhus när hästarna är busiga, jag vägrar att ha hjälptyglar om de är bråkiga för jag är livrädd att de ska trassla in sig i tyglar/linor och allt vad det nu kan vara. Enda gången jag känner mig lite tryggare med graman tex är när de stegrar ORDENTLIGT....som Aggis gör på sommaren,då står han i princip rakt upp om han får chansen...

Well maken började sätta bröstpanelen i sovrummet idag och det blir superfint. Vi fortsätter i morgon med det och ja....sen ska jag rida båda och ta stallet.Sen jobbar jag 3 nätter nu också.

Nu ska jag sova i alla fall.

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229