Återigen en magisk dag :-)

Nu är det BARA på topp hela tiden ;-) Solen skiner och inte blåste det så mkt heller idag. Startade dagen med Biggi som skötte sig fint idag :-) Trummade på och det kom till och med bjudning(?!?) Han trycker ju mkt eftersom han är så tittig men idag kom det faktiskt lite mer bjudning istället för det traditionella springet ;-)

Mitt under ridturen tvärstoppade han och fällde ut öronen rakt ut och såg bara tjurig ut....sen började han sparka bakut sådär 5-6 gånger.....vad gööör man tänkte jag såklart. Jag försökte kolla om det satt nån gren i svansen eller nåt men jag kunde inte se nåt så jag tryckte på honom men han började skutta igen så jag fick helt enkelt hoppa av för att undersöka saken.....i ena bakskyddet hade en gren kilat fast sig så den stack ut både över och under skyddet.....inte undra på att han var förbannad ;-) Jag fick ta bort skyddet för att få bort grenen. Han är ju supersnälll under de omständigheterna för jag kunde släppa honom och stå där bak och grejja utan att han ens funderade på att gå iväg. Han sträckte bara nosen bak och snusade mig i huvudet för att kolla vad jag höll på med....hahaha. Men sen kunde jag hoppa upp från en sten som låg så himla lägligt precis intill, ibland ska man ha tur ;-)

När jag kom hem hade Jossan kommit så vi tog en kaffe....sen kom Lena så vi fikade lite till..sen var det ju lunch för hästarna så jag röjde ur lösdriften ordentligt och körde in 5 kärror spån. Lena hjälpte Jossan lite på ridbanan så hon kunde hoppa lite med Guiness.

Efter lunchen red Lena och jag ut och jag kan bara inte sluta njuta av våren :-) Hästarna var glada som spaarvar och jobbade kanon. Aggish kändes jättefin mot slutet även om han var lite skrev inledningsvis.

Står hästen såhär när man kommer hem så kan man inte vara mer än nöjd :-)

Nu har jag laddat natthö till hästarna. Så himla smidigt nu när vi skaffat en "fodergrind" så jag kan ladda den tidigare.

Har sovit på eftermiddagen.....eller vilat snarare....kunde inte riktigt sova ;-) Jobbar 2 nätter nu så jag hoppas det blir lugnt och inte massa stim. På nattpassen vill man att det ska vara lugnt och fint. På dag/kvällspassen får det gärna röra på sig men det brukar man inte direkt behöva "be" om ;-)

Jo....hahaha.....Anso fick tugga grus i dag med Rox....det går ju bra att skratta nu när jag vet att det gick bra ;-) Men det var premiäravsittningen så nu är den gjord ;-) Nu behöver hon ny hjälm då såklart.

Hur gör ni om ni åker i backen? Byter ni hjälm? Jag tror ryttare rent allmänt är kassa på det....och ramlar man av ofta så blir det ju rätt dyrt....

För min del är det ingen fundering,åker jag av så åker hjälmen i soptunnan-PUNKT!! Det är en rimlig kostnad för att skydda huvudet anser jag. Har man inte råd med en ny hjälm så får man sluta ramla av.....hahaha.

Nu ska jag hoppa i den blå pyjamasen ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Slår jag i skallen så byter jag naturligtvis hjälm , det tummar jag inte på. Men jag byter inte hjälm om jag bara ramlar av det känns himla överkurs.
nouw.com/fia_jungdalen
amandabrieditis
amandabrieditis,
Detta vädret är verkligen magiskt!! Som Vi har längtat efter vintern som var.
nouw.com/amandabrieditis