Dag 2 träning

​Dagen började bra med att jag kom 1 tim för tidigt. Tyckte jag kollade träningstiderna SÅ himla noga men icke......;-) Så jag fick rida med gruppen innan eftersom det bara var 3 st. 

Lizza var SÅ himla mkt mer ridbar idag men däremot var hon super-tittig?!? Hon smet undan 2 gånger på 2 olika hinder(?!?!?!) Det har hon ALDRIG gjort tidigare så jag blev helt chockad...hahaha. Det var inte så att hon STANNADE på hinder men hon glodde massor och sen snek hon åt sidan. Ja det klart jag hade kunnat trycka över henne men som sagt, jag blev så jäkla överraskad bara.

Men alla hinder är "hemmabygge" så de ser inte riktigt ut som de hinder hon är van att hoppa på så det var troligen därför hon tittade så himla mkt. Inget fel alls på hindrena men de såg bara annorlunda ut. 

Sen när vi hoppade bana så ville jag inte att det skulle bli för högt eftersom hon glodde så vi red bara 90 cm på banan. Men himla nyttigt att få komma ut och hoppa på stor gräsbana. Och det gjorde stor skillnad att jag fick i broddar.Jag känner min häst och vet att hon blir väldigt spänd om hon känner minsta lilla att hon inte får fäste. Hon har ju över lag lätt för att bli spänd "inombords" och då måste man försöka få henne avslappnad. Hoppar gör hon ändå men hon hoppar inte genom kroppen.

Jag stretchade henne ordentligt när vi kom hem och har också linimentat  henne. Hon gick med ett tunt täcke i natt också eftersom jag vet att hon lätt blir spänd i ryggen. Men som sagt, hon kändes superfin idag :-)

Det vi som vanligt MÅSTE lägga tid på är den stora galoppen.....måste måste måste. Vi kommer ofta i undertempo och det GÅR verkligen inte när man kommer ut på gräsbana. Det går inte annars heller men att inte ha den stora galoppen inomhus är ändå lättare att lösa.

Känner mig lite mer "på" idag och lite klarare i skallen...det är väl ytterligare en varannan-dag i dag ;-) Om ett par tim ska vi in till människobyn och hämta en matt-ställning, en sån man piskar mattor på alltså. Bra sak när man tvättat täcken............. eller mattor för all del.

Ska chilla en stund så jag kommer ner lite i varv, hörs later on.

Kaatjiing ;-)


Gillar

Kommentarer