Första dagen 2019........

00.03 bröt helvetet ut kan man säga.Efter det och fram till 04.30 var det fullt påställ och man har träffat de mest idiotiska människor man kan tänka sig....inget jag inte är van vid men herre guuuud säger jag bara?!? Man blir fan mörkrädd när man vet att alla dessa människor går runt i samhället utan att folk vet det.....jag säger bara en sak..........alkohol ÄR verkligen djävulens påfund!!!

Hästarna har GIVETVIS sovit inne i natt. Pojkarna kom in vid 18.30 och de andra 3 tog Ella in vid 22. Dock har det nog inte skjutits SÅ himla mkt runt oss men bara 2 km bort hos sis hade det brakat på ordentligt. Hon har såklart också sina inne men de blir ju inte MINDRE rädda, de är bara i säkerhet så att de inte kan skada sig. Sis och hennes karl hade varit i stallet fram tills allt va över och hästarna hade lugnat sig i alla fall.

Hur mina reagerat vet jag ju inte eftersom jag va på jobbet och maken va hos Mårten och Amanda. Men jag vet sedan förra året att det gick bra och de är ju 5 st som står inne tillsammans så jag tror de kände sig ganska trygga tillsammans. Jag har både läst och hört om flertalet olyckor under natten med hästar......dock har det varit hästar som inte fått komma in. Det var en här på ön som skrev ut på FB att de hade ett stall med 12 boxar som stod till förfogande för de som inte hade stall att ta in sina hästar i, superbra initiativ måste jag säga. Jag hade GÄRNA gjort samma sak om jag bara haft plats att erbjuda. Jag FATTAR inte hur man VÅGAR ha sina hästar ute....det är EN millisekund, EN häst som reagerar och sen har man panik i hela flocken. Jag har varit med om det SÅ himla många gånger att flocken är lugn och plötsligt är det EN häst som blir skrämd och hela flocken får panik......och sen kan precis vad som helst hända......och det gör det också tyvärr.

För övrigt idag är jag så sjukt trött.....sov till 12 och röjde en kort stund i stallet för att sen åka iväg och ha träning. Duktiga elever men hästar som inte gått så mkt mer än 2ggr/v under vintern så det blev ingen avancerad hoppträning idag ;-) De fick jogga lite på en serie bara för att komma igång.

Jag va hemma igen vid 16-tiden och röjde av resten av stallet.Det tog en stund idag eftersom alla stått inne också men nu e det klart. Aggish vilar idag....för JAG behöver vila ;-) Biggis vilar fortfarande. I morgon ska han få en skrittrunda så får vi se hur hans sår ser ut efter det. Behöver röra på honom under veckan eftersom planen är att han ska träna både lördag och söndag.

Jag är ledig i morgon och gör ett dagpass på torsdag.Det är det enda jag jobbar denna vecka men jag har att göra ändå ;-) Det är liksom fulltecknat ;-)

Nu ska jag chilla en stund innan maken är klar med maten. Sen ska jag fortsätta sjunka ned i soffan resten av kvällen. Det känns som om jag har köttfärs i hjärnan ;-) Om jag orkar ska jag börja fila på någon slags återblick från 2018 också.....;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

brieditiseventing
brieditiseventing,
Usch, jag hade också en mindre rolig natt... Min valp sprang hemifrån och var borta under hela tolvslaget... Lyckligtvis hittad igen. Suck på nyår.
nouw.com/brieditiseventing
mariellefriman
mariellefriman,
Ska bli kul med en återblick 😀
nouw.com/mariellefriman