Ibland har man tur som en tokig :-)

Det "utlovade" skitvädret väntar på sig och hela förmiddagen har varit helt fantastiskt fint :-) Sol och lagom varmt. Stallet klart och Biggis riden. Han va "liten och rädd" i dag vilket inte alls är så konstigt då han inte varit från gården på 1½ vexka. Exakt allt va lite läskigt och det blev nåt flyktande också vid ett par tillfllen.Men han e himla go för han litar fullt ut på mig och slappnar av direkt när jag talar om att det inte är någon som kommer att äta upp honom ;-) Men trots hans "svävande" så tog det inte särskilt lång tid innan han började slappna av och frusta och sen kunde vi jobba på. Jag vet inte om jag har tur och ens förtjänar det.....men jag lyckas ha hästar som är rena drömmen att rida.Eller så har vi alla olika preferenser i den frågan ;-) Men Biggis är verkligen en sån häftig kille att rida,han ger sån good-feeling varenda gång man rider. Och även om han kan få en och annan härdsmälta av överskottsenergi (dock sällan) så är han ALLTID fantastisk att rida. Jag känner aldrig (med någon av mina hästar) att "idag gick det inget bra" eller "å vad han/hon sitter fast..." eller ja ni vet.

Men jag har väl haft tur antar jag för jag har aldrig heller använt massa hjälptyglar,skarpa bett eller annat skit på dem oavsett hur "stökiga" de varit. Jag har ju alltid löst "problemet" på annat sätt...........förutom då Aggish får flugnojja på sommaren och står på bakbenen.Dock rider jag själv inte med graman men jag har tillåtit tjejerna att ha graman på honom då av säkerhetsskäl för jag e rädd att de inte klarar av honom utan graman.

Jag tror på att söka lösningen på annat håll och en häst som bråkar (typ Aggish) i någon situation har andra problem enligt mig. Lizzan tex som är en riktig piraya på vintern när hon pälssätter/fäller....då fick jag helt enkelt ge henne saker som gav henne ro i kroppen och hjälpte henne med sitt ömma skinn. Och då var det ju inga probs längre. Sen att hon ändå va svidig och fick härdsmälta ibland ,speciellt mot andra hästar, fick jag ju ta. Oj.....nu svävade det verkligen iväg.....hahaha. Men det jag tänkte på var ju egentligen Biggis alla habbits när han kom. Han kunde ju "bocka" sig runt gårdsplanen när man satt upp i början.....eller han bakutade mest. Sen hans explosioner vid galoppfattningar, de är ju väldigt sällsynta numer. Och för hans del var det rena protester för att han var i sån obalans i sin kropp och ingenting satt ihop med något någonstans.

Men idag,vilken otrolig skillnad det är. Han har hittat sin balans,sin bakbroms,rotationen börjar komma på plats och jag minns inte ens sist han kastade sig på handen eller bara drog iväg när jag försökte göra halt. Allt det där är som bortblåst och han har fått oändligt med tid att bara bli sig själv i sin egen kropp.

Har broddat Biggis idag också. Det är ju inte direkt is ute så ännu men när jag satt av 200m innan gården (gör alltid det) så va det tur att jag hade sadeln att klamra mig fast i när jag fick fötterna i backen.........för de bara försvann......det var snorhalt på asfalten kan jag tala om.Det trodde man ju inte......det syntes inte alls och fick ont i magen när jag tänkte på att vi skrittat 1 km där UTAN brodd precis.....så nu är han broddad. Det gick superbra eftersom de skoddes igår så jag fixade det själv även om ryggen nästan dog vid sista hoven.....Aggish måste jag nog be maken om hjälp med i kväll ;-) Så hagskydd och boots sitter på och nu hoppas jag att de inte får för sig att de ska leka "föl-ungar" och klättra på varandra vilket KAN förekomma.....

Well.....jag e klar i stallet nu och borde skriva ut några fakturor....och boka in några optimeringar som ligger och väntar.....problemet är bara att det är så OTROLIGT skönt att bara "vara" och inte göra nåt alls..........hahaha.

Jag ska i alla fall åka ned till Klinte och hämta ett paket och sen får vi se vad det blir ;-)


Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer