Konstig hästvecka....

Vaknade med skallvärk idag.....spänd i nacken och axeln så det är troligen orsaken. Tog stallet vid 7 i morse efter att jag fodrat och släppt ut hästarna så jag satt i sadeln på Biggi vid 8,30. Han kändes superfin idag och ganska laddad men inte mer än att det gick att "nå" honom. Han gjorde ett skutt ut i skogen efter att ha pallnitat för något "läskigt" men inte mer än så ;-) Jag är ju rätt van vid alla tvära stopp på både honom och Aggish ;-)

Men han slappnade av fint sedan. Däremot på vägen hem, när vi nästan var hemma hände något skitmärkligt. Vi skrittade på långa tyglar sista biten och plötsligt försvinner hela bakdelen på honom, typ som att han snubblade med ena bak som de kan göra ibland......och samtidigt blev han rädd för något och skenade framåt och verkade tappa balansen lite så han nästan sprang ifatt sig själv så att säga?!? Det är väldigt oklart om han snubblade och samtidigt blev rädd..........eller om han blev rädd och därför snubblade......men det som följde att han skenade iväg och nästan höll på att gå ned på knä efteråt?!? Blev lite misstänksam över det så jag försökte trava en liten bit efteråt för att kolla hur han kändes och då kickade han?!? Det gör han aldrig bara sådär annars......hmmm......kändes nästan som om han skulle fått en nerv i kläm baktill och därför "tappade baken"......men sen hoppade jag av och sprang en bit med honom och Anso var på ridbanan så hon såg honom när jag sprang...hon tyckte att han tryckte ifrån fint med båda bak och såg jämn ut.

Ja jag vet i fåglarna vad det var som hände men jag får kolla i morgon. Allt behöver ju inte vara katastrof kanske ;-) Men jag analyserar alltid precis alla reaktioner på mina hästar-på både ont och gott ;-)

Efteråt hjälpte jag Anso när hon hoppade Rox. Hon hade satt upp en 5½:a fast med 2 kryss i ingång och en markbom efter oxern. Rox såg väldigt fin ut och hon bjuder på väldigt fina språng. Dock blev hon trött fort så sista vändan fick Anso trycka på henne och hjälpa henne lite. Rox har ju inte riktigt börjat "ta tag" själv i hindret men hon hoppar allt man ställer framför henne utan att blinka. Men vid ett par tillfällen så bjöd hon helt själv på serien så det kommer med tiden. Sen har hon inte riktigt styrkan ännu och det klart att med styrkan kommer lusten också ;-) Men hon har verkligen börjar vinkla in bäckenet och få in bakdelen under höften så att säga. Hon har ju alltid varit väldigt platt bak och vill gärna paddla med bakbenen när det blir jobbigt. Glömde helt bort att filma henne denna gång men ska göra det nästa gång ;-)

"Matte......var är lunchen....??"

I går kom tränshållarna till sadelbocken också :-) Blev himla bra med en på var sida :-) Ser helt snett ut men faktum är att det inte är snett, det måste vara en optisk synvilla.

Maken är klart med snedtaket på baksidan också så nu kan vi ställa ut kärrorna och lite annat där. Blir super för inne i stallet börjar det bli begränsat med plats ;-) Vi kanske måste sätta det väggar sen, vi får se hur mkt snö/regn som blåser in där. Men just nu får det räcka med ett tak tillsvidare i alla fall.

Nu ska jag ta reda på den sista tvätten och sen åka och jobba. I morgon börjar jag 06.45 och slutar 15 så det blir Aggish i töm och Biggi vilar.

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer