Sin egen...

Ibland får man anledning att vara mer nöjd än man vanligtvis är. I går var en sådan dag. Vissa dagar kan man känna sig ”gnällig” på sin make, det finns alltid saker att ”gnissla” om ifall man bara vill. Det handlar om att fundera över om det är viktigt eller inte ;-) Är just det här väldigt viktigt för mig eller kan jag låta det rinna av mig? Är det värt att starta ett krig för just det här? Eller kan jag bara låta det passera. Tror det mesta i en relation handlar om det….vad är viktigt och vad är oviktigt ;-)
De senaste dagarna har jag träffat och pratat med människor som har ”problem” i sin relation….på riktigt, som inte alls mår bra, som inte alls borde vara kvar där egentligen. Människor som har det SÅ himla tufft och jag tänker genast ”varför i hela friden är du kvar?”………men vi har nog alla varit där och just där och då när man kanske BORDE lämna så gör man inte det för man har inte kraften. Det krävs både ork och kraft för att kunna lämna ibland. Det för med sig otroligt mkt runt omkring som tar energi. Allt från barn, djur, hus, ekonomi…..och känslor. Men i slutänden är det ändå absolut viktigast att man inte utplånar sig själva för en annan människa. Det kvittar hur mkt kärlek det finns för fungerar man inte själv så är man ändå ingen hjälp för någon annan….
Jag ska inte säga att jag själv varit expert på området men man lär med tiden och ibland tar man sig igenom och ibland så gör man det inte. Jag tog mig igenom och det var det värt och vi är ju också två om saken, båda har fått kämpa för att man ska nå dit man vill.
Som vanligt handlar det om att ta och ge. Det man förlorar på karusellen tar man igen på gungorna som det heter. Låter patetiskt men dock SÅ himla sant ;-) Jag kanske inte får igenom allt i min tillvaro men jag får det som är viktigt och annat får jag ”bjuda” på.
Sidor man kanske inte vill se hos den man lever med får man ibland stå ut med till en viss nivå för att själv få det utrymme man önskar ;-)
Jag kan i alla fall konstatera såhär lite på avstånd när jag ser mig omkring…….vi har det oförskämt bra och jag har en make som ALDRIG skulle svika då han behövs som mest :-) Det är värt otroligt mkt även om det alltid kommer finnas tillfällen då jag skriker inom mig men väljer att skrika tyst ;-)
En relation är alltis 2 steg framåt och ett tillbaka men i slutet når man ändå framåt ifall man vill åt samma håll. För att vilja åt samma håll är ändå grunden……..annars tror jag inte att det ens är värt att kämpa för faktiskt.
Så brudar……….se till att må bra, se till att slåss för det ni vill men också att kompromissa när det är rimligt.
Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer