Unghäst-trots och häst-känslor.........

Sicken bra dag :-) Första riktiga dagen som jag inte haft saker uppbokade och det KÄNNS verkligen :-) Jag har "lullat" omkring som jag velat men ändå fått massa saker gjorda. Bara att inte behöva släppa ut hästarna på morgonen...LYX.Dock vill de ju ha hö men det är ändå skillnad för hö behöver de inte ha förrän framåt 8 på morgonen. Jag släpper ju ut mina hästar väldigt tidigt när de står inne (06.30-07.00) för att Lizza blir skitsur annars ;-) Så att få sova till 8 är verkligen lyx.

Sen har jag bytt ut tråd på betesvallen och kört hem batteriet för laddning. Ellen kom sen också och då rensade vi under tråden på vallen, det växer upp tynne (haaaata) som man måste ta bort. Så nu e betesvallarna klara och så fort batteriet är klart så ska de få gå där på nätterna. Guiness och fölen får också gå på den ena vallen tills vi släpper dem på skogen.

Sen har jag plockat bort hinder och sladdat ridbanan och fikat en snabbis med sis. Ellen och jag va i Klinte och handlade och på vägen hem körde vi förbi Västergarn och bestämde att vi skulle rida ned till havet senare på kvällen.

Vi har ännu inte lyckats få våra hästar att gå i vattnet där ;-) Det är inga som helst problem att få dem att gå i vatten på andra ställen men just när det gäller stranden.....VÅÅÅÅGORNA...hahaha, sötnötar ;-)

Men innan dess longerade jag Roxan och idag bestämde hon sig för att vara just "3-år" och bjuda på bus ;-) Först fick hon spunk och bockade och sparkade bakut samtidigt som hon typ skenade runt....eller ja det var ju just "runt" hon INTE skenade för då hade det inte varit några problem alls.....däremot tog hon sats och for iväg rakt ut och jag for som en snorloska efter....hahaha, jo jag vet att det brukar hända....been there-done that ;-) Jag longerar ju i grimma med träns under eftersom hon inte är van vid bett, vill inte ha linan i bettet då ännu.

Men hon sprang nog mest för att jag for bakom och försökte få stopp på henne...hahaha...men jag fick stopp på henne till slut med att få runt skallen så hon inte fick kraft längre ;-) Ja sen lugnade hon ned sig men tyckte istället att man inte alls behövde springa runt på en volt längre?!? Nä det var mkt roligare att stanna och vända upp mot mig ;-)

Men vi avslutade sen med att jag fick henne på volt lugnt och fint i alla fall. Det ÄR ju det här som är charmen med unghästar ;-) Ja nu hade vi behövt vår ridbana......:-(

Nu på kvällen red vi till havet i Västergarn och det var så himla mysigt :-) Hästarna glada och pigga även om vi red rätt kravlöst idag, en långtur med slappis tema ;-)

Slappis-tema blev det dock INTE när vi kom till stranden....innan var det vindstilla men så fort vi satte en hov i sanden så började det blåsa och vågorna rulla in, folks som precis just då skulle dra igång sin gräsklippare, segel som skulle hissas, svanar som skulle simma runt, folk som skulle riva och slita ut sina trädgårdsmöbler från förrådet......herre gud, en sak kommer ju aldrig ensam ;-) Dollar va rätt cool även om han inte ville gå ned i vattnet. Lizza däremot var så nära att lyfta som hon kunde vara ;-) Hon reser sig inte men om jag så mkt som tar ett andetag för mkt så hade vi lyft...hahaha, hon e så himla rolig för hon tror verkligen att saker och ting ska försvinna IN i hennes rumpa ;-)

Sen va det lugnt och sansat på vägen hem i alla fall :-)


Dollar var såklart tvungen att kissa....som ALLTID ;-) Sen bajsade han typ 3 ggr på stranden också.....skitgubbe ;-)

Vi har switchat alla hästar mot fästingar idag också och även flugsprayat dem....alla utom Frieda som VÄÄÄGRAR ;-) Har inte switchat henne eftersom jag vill fråga ägaren först om hon vill ha det på Frieda.

I morgon är planen att "löshoppa" Tina och såklart de andra två också....svårt att INTE löshoppa dem när de går i samma hage ;-) De får "ström-hoppa" helt enkelt. Guiness älskar att hoppa så han drar nog med sig de två små också.

Skulle vilja försöka åka och hämta de hinderbommar jag beställt också.....får se vad Magnus har på sin agenda i morgon kväll när han kommer hem. Behöver köra upp hindren till ridbanan också....ja vi får se vad han mäktar med när han kommer hem.

Nu ska vi mäkta med att sova i alla fall ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer